POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Första träningen avklarad: Ljungberg sprang - Linderoth haltade?

Rapport från landslagets första träning i Stenungsund. Backarna var anfallare, Rosenberg i form och Henke, Ljungberg och Linderoth sprang. Men haltade inte Linderoth?

17.50 Lagerbäck bryter träningen och spelarna börjar jogga ner. Första passet på det svenska EM-äventyret är över. Träningsfritt för spelarna i morgon.

17.45 Antingen är det middagsdags eller så har publiken på Nösnäsvallen tröttnat. För nu väller de hemåt - och träningen är inte slut. Inte lär det bli några autografer heller.

17.40 Kanske är det ny taktik som Lagerbäck testar? Nu är det Mellberg som är anfallare. Tidigare har det varit Granqvist och Majstorovic.

17.37 Henrik Larsson kör en bicykleta men får inte ren träff. Haltar lite efteråt. Men han såg inte ut att vara snart 37 i det läget.17.35 Även om Linderoth ser ut att köra för fullt kanske han har en viss haltning på vänster ben. Som Tommy Söderberg sagt: "Han travar inte rent."

17.33 Andreas Granqvist är anfallare (!) i en annan övning där det närmaste en startande backlinje är: Stoor, Mellberg, Majstorovic, Nilsson.

17.31 Rena avslutningsövningar för anfallarna där några andra spelare matar på med inlägg.. Johan Elmander är skarp.

17.28 På pressläktaren spekuleras i och dagens pass är det enda för Henrik Larsson. Under morgondagen väntar en båttur och på lördag kan han vara på väg till Glasgow för att spela en minnesmatch för Phil O'Donnell under söndagen. Det är en tidigare lagkamrat i Celtic som avled under en match i vintras och Larsson hade redan lovat att ställa upp när han blev uttagen i EM-truppen. Vad skönt det är när spelare gör sådana insatser.

17.25 Fredrik Ljungberg ser inte heller ut att vara störd av sin skada. Han både skjuter och löper på. Fast det är klart att det inte är någon kroppskontakt.

17.18 Lars Lagerbäck samlar styrkorna i mitten för snack och dricka. Vanligtvis brukar man höra vad förbundskaptenen skriker under träningen men den stora publiken gör att det hörs ovanligt lite från träningen.

17.16 Tobias Linderoth ser inte ut att vara störd av sin opererade höft. Åtminstone inte sett från läktaren. Han jobbar och sliter, som vanligt.

17.14 Shaaban limmar en kanonhård språngnick från en liggande Anders Svensson.

17.13 Rosenbergs form håller i sig. Är iskall när han passerar Isaksson med en välplacerad boll. Hade en kanon i ribban tidigare.

17.12 Mikael Nilsson drillas som vänsterback bakom Kennedy Bakircioglü.

17.11 De tre målvakterna alternerar. Shaaban har sett en del bollar passera, även om ribban räddade honom.

17.10 Majstorovic är bestämd i en duell mot Henrik Larsson och mittbacken vinner duellen.

17.07 Elmander gör första målet på nick efter inlägg av Nilsson.

17.05 Första spelövningen och Henrik Larsson bildar anfall med Markus Rosenberg. Fredrik Ljungberg tränar och står för mittfält med Linderoth och Larsson. Anders Svensson är anfallare med Johan Elmander. Mikael Dorsin är vänsterback och Mikael Nilsson är högerback.

16.55 Linderoths specialinkallade reserv Kennedy Bakircioglü är med och tränar och ska vara med under hela lägret i Stenungsund. Han är 24:e man i truppen och får åka hem om Linderoth blir klar för spel.

16.52 I en annan hörna av planen gnuggar Petter Hansson och Niclas Alexandersson ihop med sjykgymnasten Johan Sandberg.

16.51 Bollarna har åkt fram och det är passningsspel fyra och fyra. Ljungberg kör med Mellberg, Henrik Larsson och Christian Wilhelmsson.

16.45 Mycket löpning för utespelarna. Roland Andersson är med och springer och han ligger inte sist direkt. Det är perfekta förhållanden med solsken, svag vind och en fin plan.

16.41 En del hejaramsor ekar från läktaren. Framför allt handlar det om att Henrik Larsson ska vinka.

16.39 Landslaget har ett nytt träningsställ som liknar Skottlands. Mycket snyggt och skarpt, enligt fotbollskanalen.se:s Sofi Fahrman som är jag.

16.38 Målvaktstränaren Lennart Ljung drillar Johan Wiland, Rami Shaaban och Andreas Isaksson.

16.34 Fredrik Ljungberg och Tobias Linderoth är med och värmer upp med gruppen. Alla utom målvakterna springer under ledning av Paul Balsom.

16.33 Första uppvärmningen och förutom den lediga trion Zlatan Ibrahimovic, Marcus Allbäck och Kim Källström så kör Niclas Alexandersson och Petter Hansson på egen hand.

16.30 Nösnäsvallens läktare har inte varit så fyllda sedan Stenungsund jagade en plats i allsvenskan i slutet av 1990-talet. Folk fortsätter att välla in för att se Henrik Larsson & Co.

Publicerad 2008-05-22 kl 18:09
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå