Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Fotbollen blöder ekonomiskt: "Förlusterna kan öka med 50 procent"

Den europeiska fotbollen blöder ymnigt.
Förlusterna skenar mer än väntat.
- Det kan röra sig om en ökning på 50 procent, säger Uefas Andrea Traverso.

Inom de kommande åren införs gradvis den så kallade ekonomiska fair play-regeln som hindrar klubbar från att spendera mer pengar än de kan täcka med sina intäkter. Men än så länge finns inga restriktioner när det gäller hur stora skulder eller kostnader man får ha. Och det märks, enligt Uefa.

Ekonomiske talespersonen Andrea Traverso hävdar, enligt magasinet Four-Four-Two, att de samlade förlusterna i fotbolls-Europa ökade med uppemot 50 procent under 2010.

- Vi håller på att samla in siffrorna från förra året. Vi ser att situationen förvärrats, i alla de stora ligorna, säger han på ett forum för europeisk företagsamhet enligt Four-Four-Two.

- Det är ännu för tidigt att slå fast, men risken finns att förlusterna ökat med 50 procent, fortsätter Traverso.

Från och med 1 juni blir det förbjudet att vara skyldig andra klubbar, enskilda spelare eller myndigheter pengar över längre tid. 2013 träder en regel i kraft som gör gällande att man inte får överskrida intäkterna med sina samlade kostnader.

- Reglerna kommer att fungera som ett lönetak. Resultatet blir att klubbarna får sänka sina löner, säger Andrea Traverso.

Publicerad 2011-03-31 kl 20:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons