Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Fotbollskanalens läsare: Luca Toni största besvikelsen

Fotbollskanalens läsare har talat. Luca Toni är EM:s största besvikelse. Italienaren gjorde inga mål i EM - många hade förväntat sig mer.

Efter Luca Tonis säsong i Bundesliga där han var en av nyckelspelarna i Bayern München när de tog hem ligatiteln, var det säkert många som trodde att han skulle fortsätta målgörandet för Italien. Så blev det inte.

Noll mål och semester för Toni när EM gick in i semifinalspelet. Fotbollskanalen.se:s läsare hade höga förväntingar på Toni och röstade fram honom som EM största besvikelse. En omröstning han vann med god marginal till tvåan Thierry Henry. Toni fick 37 procent av rösterna mot Henrys 23 procent.

Även i italien är man besviken på Toni men där läggs skulden framförallt på förbundskaptenen Roberto Donadoni. I en omröstning i Gazzetta dello Sport toppade Donadoni en omröstning om vem som bar skulden till att EM tog slut i förtid. Luca Toni var dock tvåa i den omröstningen.

Fotbollskanalen.se:s Italien-expert Ola Wiklander tycker inte att man ska skylla allt på Toni.
- Huvudansvaret ligger ju på Donadoni. Och tar man matchen mot Spanien så var det knappt någon anfallsfotboll alls, och då är det ju svårt att göra mål., säger han.
- Men visst, några mål borde han gjort på de chanser han fick under turneringen. Med det målsnittet han haft i Fiorentina och Bayern München har han höga förväntningar på sig. Fast de är mer offensiva lag än Italien, fortsätter han.

Nu vill vi veta vem du tycker har varit största utropstecknet i EM och överraskat dig mest i positiv bemärkelse.

Publicerad 2008-06-25 kl 20:18
Annons
Annons
Annons