Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Fotbollsklubb i Qatar tvingades ”slavarbetare” att springa maraton – i flip-flops och jeans

Foto: Scanpix

Det fortsätter att rulla in fall kring gästarbetarna som jobbar med att få ihop arenorna inför VM 2022. Den här gången ska en stor massa gästarbetare tvingats att klara av ett maratonlopp.

The Telegraph rapporterar om fler fall av brutna mänskliga rättigheter i Qatar. Gästarbetarna tvingas kvar i landet eftersom deras pass blir fråntagna, och i snitt dör en gästarbetare per dag under slavliknande förhållanden för att få klart med arenorna inför VM 2022. 

Den här gången låg fokuset på Al Sadd, Qatars största fotbollsklubb som tidigare har haft spelare som Raúl, Grafite, och Afonso Alves. Al Sadd ville slå världsrekord i antal maratondeltagare, och tvingade därför gästarbetare att springa i loppet. En källa berättade om omständigheterna till The Telegraph.

- Det värsta av allt var att en stor del av arbetarna hade på sig jeans och flip-flops, och hade ingen ordentlig klädsel för att springa. En del arbetare försökte att lämna loppet, men vände tillbaka när det kom skrik om att de måste stanna kvar och komma över mållinjen.

Loppet tog plats mitt under dagen, och även om representanter förnekar att det skulle ha gått till såhär så har The Telegraph flera olika källor på det. En representant från Humans Right Watch säger att det här inte var första gången han hörde om utpressade gästarbetare som tvingats ställa upp i något för att öka nummerantalet. 33 000 deltog i loppet, vilket inte var tillräckligt för att slå världsrekord. 

Publicerad 2015-04-03 kl 16:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons