Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Frankrike kan sparka deprimerad förbundskaptenen efter U21-förlusten: ”Skam”

Foto: AP

Pierre Mankowski

Från 2-0 till 3-4 över 90 minuter. Den tidigare U20-VM-vinnande förbundskaptenen Pierre Mankowski kan få sparken efter förlusten mot Sverige i U21-EM-play off.

Pierre Mankowskis Frankrike U21 gav bort allt i returen på Örjans Vall efter att ha haft 2-0 efter första matchen, där Sverige vände till 3-4. I intervjuer med RMC, Les Echos, och Le Figaro sa han följande:

- Det är mycket depression, mycket besvikelse. Det är hemskt. När du ser våra misstag så är det besvikelse för alla. Vi talar ofta om A-landslaget för de här spelarna, men då måste man ha en attityd där man är medveten. Där hade vi luckor.

- Att släppa in tre mål på fasta situationer, när vi hade pratat om farorna med detta... Jag vet inte ens om vi var med i duellerna. Deras spelare fick vara ensamma framför målet.

- När de vaknar imorgon (idag) kommer de att ha gått miste om något speciellt, men då är det för sent. Man måste vara redo. Vi saknade ödmjukhet. Talang är viktigt, då kan du spela i stora klubar, men vi var tvungna att vara effektiva. Detta är en enda röra.

Mittbacken Aymeric Laporte kände att laget hade svikit sitt förtroende.

- Det är skamligt vad vi har gjort. Vi var dåliga på att representera Frankrike. Det är en hemsk besvikelse.

Enligt L'Équipe är det sannolikt att Mankowskis kontrakt som U21-förbundskapten inte kommer att förlängas, efter bara några få matcher på posten. Fotbollsförbundets ordförande Noël Le Graët ville inte ge några kommentarer om Mankowski, men visade tydlig besvikelse.

- Målet var topp-8 i EM och i ett OS. Det här är en skam för en generation som har många kvalitéer.

Publicerad 2014-10-15 kl 12:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons