Frankrike tappade 2-0 till 2-2 mot Holland - men vann ändå

Landslag

Frankrike slipade formen inför sommarens hemma-EM med att slå Holland med 3-2 borta på Amsterdam Arena.

Frankrike fick en smakstart på mötet med Holland på Amsterdam Arena. Efter bara sex minuters spel fick fransmännen ett fint frisparksläge precis utanför straffområdet. Dimitri Payet och Antoine Griezmann stegade upp. Den sistnämnde tog ansvaret och sköt vackert 1-0.

Bara några minuter senare utökades ledningen till 2-0 efter en hörna där bollen nickades ner till Olivier Giroud som klippte till med vänsterfoten till 2-0.

I den andra halvleken var det Holland som startade bäst. Direkt efter avspark mötte Luuk de Jong ett inlägg och styrde in 2-1. Ett mål som dock borde underkänts då bollen gick i mål via de Jongs arm.

Frankrikes fina form från den första halvleken var inte alls densamma i den andra och när Ibrahim Afellay satte 2-2 med fyra minuter kvar av matchen såg det ut som om Frankrikes tidigare så fina match skulle sluta i besvikelse men direkt efter 2-2-kvitteringen svarade fransmännen och kapten Blaise Matuidi satte 3-2 vilket också blev slutresultatet. Förarbetet till Matuidis mål kan helt tillskrivas Dimitri Payet som spelade hela matchen för Frankrike och visade att hans fantastisksa säsong i West Ham-tröjan går att ta med sig även till när han tar på sig den franska landslagströjan.

Sverige ska möta både Holland och Frankrike i det VM-kval som börjar i höst.

Så här startade lagen:

Holland: Cillessen - Veltman, Bruma, van Dijk, Blind, Wilems - Clasie, Klaassen, Sneijder - de Jong, Promes.

Frankrike: Mandanda - Jallet, Varane, Koscielny, Evra - Pogba, Diarra, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet.