Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Fransk tidning: Qatar köpte VM 2022

Sarkozy och shejk Hamed Bin Khalifa Al Thani

Mutanklagelser slår mot Qatar och VM 2022. France Football för fram nya uppgifter och menar att Zlatans Ibrahimovics PSG är inblandat.

Ända sedan Qatar kammade hem värdskapet av VM 2022 har det ryktats om att de köpt sig till arrangemanget. På onsdagen lyfter France Football fram en del nya starka anklagelser mot Qatar och dess kampanj.
I en 15 sidor lång granskning skriver magasinet bland annat att dåvarande franske presidenten Nicolas Sarkozy bett Uefabossen Michel Platini att rösta på Qatar istället för USA - som han först hade tänkt. Anledningen var att det fanns fördelar att hämta för fransk fotboll. Efter det har shejk Hamad Bin Tamim Al-Thani bland annat köpt in sig i PSG. Sarkozys favoritlag.
France Football skriver även att Qatar köpt Elfenbenkustens och Kameruns röster för 1,5 miljoner dollar styck.
Guido Tognoni, som jobbat nära Fifa-basen Sepp Blatter, uttalar sig i artikeln och medger att att det mesta inom Fifa organiseras som om de vore en "liten maffiagrupp".

Förre vicepresidenten Jack Warner hör till de som tdigare misstänkts för att ha tagit emot mutor för att rösta på Qatar som VM-värd 2022.

Publicerad 2013-01-29 kl 13:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons