Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Futsalsstjärnan som jämförts med Zlatan och uppmärksammats av Zidane

Malmö-pågen Kristian Legiec är futsallandslagets stora stjärna.Trots att 29-åringen har jämförts med Zlatan Ibrahimovic och blivit uppmärksammad av Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane är han tämligen okänd i Sverige. - Man är inte alls igenkänd, säger han till Fotbollskanalen.

Kristian Legiec är en av de ledande spelarna i det svenska futsallandslaget. 29-åringen är den enda svenska spelaren som varit utlandsproffs. Legiec gjorde en säsong i Serie B-klubben Manfredonia utan Bologna. 

Stor svensk med god teknik - med näsa för mål. Med andra ord tog det inte lång tid för italienarna att jämföra Legiec med en annan malmöit. Efter fem mål i debuten - två i andra matchen - blev den tekniske liraren omgående jämförd med Zlatan Ibrahimovic.

- Det var lärorikt och kul. Men jag var där ensam och bodde med två brassa och två argentinare. Vi umgicks tillsammans, tränade varje morgon och det var i södra Italien (Bologna) så det var varmt och skönt. Men man saknade familjen.

En ljumskskada kom att förstöra Legiec Italien-sejour. 

- Det gick jättebra i början. Men det var tufft. Ibland tränade vi två gånger per dag. Så det tog ordentligt på mina ljumskar, plus att det var parkettgolv. Till slut åkte min ljumske, berättar Legiec. 

Svensken gjorde avtryck hos italienarna. När Legiec bad om att få vila för att träna rehab fick han i stället kortisonsprutor för att dämpa smärtan och på så sätt kunna spela.

- Till slut sa jag att det inte gick mer. Landslagsläkaren var inte glad över att jag tvingades spela heller. Så några veckor innan säsongen var över åkte jag hem.

I Sverige väntade Kristians flickvän och son, vilket vägt in i hans beslut att stanna kvar i Sverige.

- Jag har fått ett par erbjudanden från Italien, men jag har familjen och är tränare i Malmö City. 

Du är landslagets stora stjärna, men det är knappast så du blir igenkänd va?

- Nej, man är inte alls igenkänd. Jag  gjorde något mål nu som många sett. 

Målet Legiec pratar om har blivit en viral succé. Till och med Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane såg det och delade det på sin Facebook-sida.

- Haha, jag visste inte ens om det i början. Jag såg bara att folk hade taggat mig, säger Legiec. 

Mot Norge svarade den tekniske dribblar för två mål, varav ett var en riktig läckerbit där han med en sulfint lurade bort de norska spelarna.

Hur viktigt är det att showa?

- Klart att det är viktigast att vinna, men jag försöker bjuda publiken. Kommer man och kollar på futsal vill man se lite roliga grejer.

Publicerad 2016-12-03 kl 19:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons