Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Giganterna möts ikväll - så har Messi och Ronaldo presterat i landslaget

Foto: SCANPIX

I kväll möts La Ligas giganter Leo Messi och Cristiano Ronaldo, kanske tidernas bästa fotbollsspelare, i en landskamp. Dock så har det inte flytit på lika bra för varken Messi eller Ronaldo i landslaget. Här är en titt på respektive stjärnas landslagskarriär.

Höjdpunkterna för Messi i landslagssammanhang är en silvermedalj 2007 i Copa America, guld 2008 i sommar-OS och i somras när de tog sig till en VM-final i Brasilien. Höjdpunkterna för Ronaldo har dessvärre varit mindre, den enda riktiga framgången var EM 2004 då Portugal lyckades ta sig till final. Men i finalen tog det stopp då man förlorade mot Grekland.

När det kommer till mål så är det nästan astronomiska nummer från båda dessa herrar. 2012 slog Messi Gerd Mullers rekord med flest mål på ett och samma kalenderår och blev därmed bäste målskytten genom tiderna: 91 stycken, varav 12 mål för landslaget (Muller hade 86 st mål). Ronaldo gjorde 55 mål samma år. 2013 gick det lite trögare för Messi, med skadebekymmer under året hann han att skjuta in 45 mål medan Ronaldo satte dit 69 mål.

I år verkar det bli ännu ett Ronaldo-år, med en efterlängtad Champions League-buckla där han även blev bäste målskytt på en Champions League-säsong med sina 17 mål. Ronaldo har på 23 landslagsmatcher hunnit med 16 mål i år och på vägen blivit Portugals bäste målskytt genom tiderna efter att ha slagit både legendariske Eusebio (41) samt Pauletas gamla rekord på 47 mål.
Efter fredagens avgörande av Ronaldo för Portugal, där han gjorde matchens enda mål mot Armenien, står han ensam med 51 mål för Portugal. Messis har nätat totalt 45 gånger under sin karriär för Argenttina, och har därmed 11 stycken kvar för att slå Batistutas målrekord och bli Argentinas bäste målskytt genom tiderna.

Senast Argentina mötte Portugal var en vänskapsmatch 2011, både Ronaldo och Messi var med på plan. Matchen slutade 2-1 till Argentina och både Ronaldo och Messi stod för ett mål vardera.

I kväll utkämpar de båda giganterna en ny duell.

Publicerad 2014-11-18 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons