Gignac slog till med hattrick i målfest - sju(!) mål efter paus

OS 2021 (herr)

Frankrike var illa ute i OS-matchen mot Sydafrika.
Då klev André-Pierre Gignac, 35, fram - med tre mål och en assist i 4-3-segern.
Därmed lever det franska hoppet om kvartsfinal.

Frankrike åkte på en tung förlust i OS-premiären när de föll med hela 1-4 mot Mexiko. Under söndagen var fransmännen ute efter revansch mot Sydafrika, vilka förlorade med 0-1 i sin premiär mot värdnationen Japan.

Efter en mållös första halvlek exploderade matchen fullständigt i den andra. Sydafrika tog först ledningen i den 53:e minuten innan Frankrikes forwardsveteran André-Pierre Gignac, 35, klev in i handlingen och kvitterade.

Sydafrika tog ledningen både en och två gånger till, men Gignac replikerade två gånger om när han slog in 3-3 på straff i 86:e minuten och fullbordade sitt hattrick.

På tilläggstid spelade Gignac fram bollen till Teji Savanier som slog in segermålet till 4-3, varpå vilt franskt jubel bröt ut.

Tack vare segern har Frankrike fortfarande chansen att nå kvartsfinal. Den sista gruppspelsomgången för herrarna spelas på onsdag.