Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Glädje i Ukraina och Polen - får godkänt av Uefa

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) fastställde på måndagen spelordningen för EM i Polen/Ukraina 2012. Vid exekutivkommitténs möte i Minsk på måndagen gav Uefa klartecken till arenor och program.

Det har funnits farhågor att framför allt Ukraina inte skulle klara kraven på arenor till mästerskapet. De åtta EM-arenorna fick godkänt, även om Uefa noterade att "det var förseningar, men även märkbara framsteg" i förberedelserna inför EM. De enda arenorna som är helt klara är de i Poznan i Polen och Donetsk och Charkiv i Ukraina.

I Polen kommer Wroclaw och Poznan att hålla tre gruppmatcher var, medan Gdansk har tre gruppmatcher och en kvartsfinal. I Warszawa spelas tre gruppmatcher, inklusive premiären med Polen, en kvartsfinal och en semifinal.

I Ukraina får Charkiv och Lviv tre gruppmatcher var, och i Donetsk spelas tre gruppmatcher, en kvartsfinal och en semifinal. Kiev blir spelort för tre gruppmatcher, en kvartsfinal och finalen.

Lottningen till EM hålls den 2 december 2011.

- Vi har beslutat att slutspelsmatcherna delas lika mellan Polen och Ukraina. Vi kommer inte att ändra någonting från det ursprungliga programmet, sade Uefas ordförande Michel Platini efter mötet.

TT

Publicerad 2010-10-04 kl 19:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons