Glädjebesked för Sverige - favoriterna nollade

Landslag

Italien hade spelet, Serbien målchanserna. Ingen fick vinsten. När favoriterna i U21-EM:s grupp A möttes blev det en poäng var, 0-0.
Det betyder att Sverige just nu leder grupp A.

Sveriges kommande motståndare gjorde upp om segern i tisdagens kvällsmatch i grupp A. Italien, anfört av Juventusmittfältaren Sebastian Giovinco, styrde spelet, hade bollinnehavet, men kunde inte omvandla dominansen till heta målchanser.

Närmast var just Giovinco, två gånger om. Först, i den första halvleken, när han prövade ett skott från distans men målvakten Brkic tippade bollen över ribban.

Efter en dryg timme kom nästa läge, när en långboll hittade en frispringande Giovinco. Nedtagningen blev dock inte optimal, och av den tänkta lobben över målvakten blev det inget.

I stället var det serberna som var närmast segern. Länge hade laget inte ett enda skott på mål men så, i den 73:e minuten, hände allt på en gång. Först hamnade en hörna hos backen Nenad Tomovic som stod placerad vid den bortre stolpen. Han skulle bara styra in bollen i öppet mål, men en blixtsnabb sidledsförflyttning från den italienske målvakten Andrea Consigli räddade läget.

Nästa chans, matchens bästa, kom direkt därefter. Inlägget från högerkanten gick mot Gojko Kacar, och han visade varför han spås bli näste serbiske storspelare. Med en italiensk back i ryggen lyckades Kacar ändå producera en konstnärlig cykelspark. Målvakten Consigli stod helt fastklistrad på mållinjen, chanslös, men kunde strax tacka stolpen för att bollen inte gått i mål.

Därmed leder Sverige grupp A efter en omgång, som enda lag med tre poäng. Härnäst, på midsommarafton, väntar Italien för Sveriges del, medan Vitryssland och Serbien gör upp i den andra matchen.