Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Grafisk rekonstruktion ”friar” Martin Hansson

Den grafiska rekonstruktion som The Times har gjort talar sitt tydliga språk – det svenska domarteamet kunde omöjligt ha sett att Thierry Henry tog bollen med handen.

Martin Hansson och hans domarteam frias efter missen i Paris – i alla fall enligt The Times grafiska fördjupning av händelsen. Där syns det klart och tydligt att tre irländska utespelare skymmer händelsen för Martin Hansson när han står bakom Thierry Henry strax utanför straffområdet. Dessutom kan inte Hanssons assisterande kollega på kanten se Henrys vänstra hand eftersom målvakten Shay Given är i vägen.

Straffområdsdomare har under hösten varit på prov av Uefa i klubblagsturneringen Europa League. Deras uppgift är att stå utanför planen, bredvid målet, för att just kunna bedöma den här typen av situationer. Hade en sådan straffområdsdomare använts i onsdags mellan Frankrike och Irland hade han klart och tydligt sett vad som hände, visar grafiken.

Trots rekonstruktionen kan det diskuteras om två fransmän var offside när frisparken som föranledde målet slogs, och om de då påverkade spelet.

Trots den fatala missen på Stade de France ingår fortfarande Martin Hansson i den preliminära grupp som ska döma VM nästa sommar i Sydafrika.

Publicerad 2009-11-24 kl 14:19
Annons
Annons
Annons