Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Grannländernas sportkrönikörer: ''Zlatan är skillnaden''

FotbollDirekt.com ringde upp två välkända sportkrönikörer i våra grannländer Norge och Danmarks största tidningar. Tillsammans är de eniga - Zlatan är skillnanden mellan succé och fiasko för Sverige.

Mads Wehlast - sportkrönikör på danska Ekstrabladet

Vad tror du om Sveriges chanser i EM? - Jag ska själv ner och bevaka Sverige på plats och det som blir viktigast är hur Zlatan Ibrahimovic presterar. Får han fart på målskyttet och inte känner av sin knäskada går Sverige definitivt vidare.
Zlatan är skillnaden mellan succé och fiasko.

Spanien blir ohotad etta i gruppen sen tror jag Sverige främst får slåss med Ryssland om andraplatsen. Sista matchen kan således bli avgörande där Ryssland får tillbaka stjärnanfallaren Andrej Arsjavin. Matchen i matchen kommer stå mellan honom och Zlatan.
Sverige kommer dock avancera till kvartsfinalen, men sedan tar det slut.

Favoritspelare i det svenska landslaget? - Förutom Zlatan gillar jag Johan Elmander väldigt mycket sedan hans tid i Bröndby. Men han bli nog bänkad nu när Henrik Larsson är med i Sverige igen.

Danmark missar EM-slutspelet. Hur känns det? - Det känns mycket tungt. Det är första EM-slutspelet vi missar sedan 1984. Men vi får bara konstatera att vårt landslag inte är bra nog för tillfälligt. Det finns alldeles för få spelare som lirar på högsta internationella nivå i sina klubblag.

Danskarnas inställning till Sverige under EM? - Vi hoppas det går bra för dem. När ingen andra nordiska lag är med hejar vi självklart på Sverige.

Truls Dähli - sportkrönikör på norska Verdens Gang

Vad tror du om Sveriges chanser i EM? - Sverige är ett av flera lag som kan överraska. De är i kategori med Polen, Grekland, Schweiz och Kroatien - alltså lag under toppnationerna som man bör se upp med.
I Sveriges grupp kan jag inte annat än att tippa Spanien som segrare. Men de två resterande lagen, Grekland och Ryssland, får slåss med Sverige om andraplatsen.

Norge mötte Grekland i kvalet och laget är väldigt svårforcerat. Ryssland är dessutom rejält på gång så det blir tufft för Sverige.
Trots det tror jag ändå att ni tar er vidare från gruppen, men mycket hänger på hur bra Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson lyckas i anfallet.

Favoritspelare i det svenska landslaget? - Zlatan och Henrik Larsson givetvis, sedan tycker jag att mittbacken Olof Mellberg är väldigt duktig. Men Kim Källström är nog min största favorit. Det är en toppspelare och det syns att han har det där lilla extra. Det måste ju bara lyckas för honom i landslaget.

Norge missar EM-slutspelet. Hur känns det? - För jävligt rent ut sagt. Vi har varit så nära fler gånger men når inte enda fram. Men samtidigt måste vi inse att det norska fotbollslandslaget är nere i en svacka jämfört med det som visades upp under 90-talet.

Norrmännens inställning till Sverige under EM? - Vi hejar på Sverige när vi själva inte är med. De norrmännen som säger annat ljuger.

Publicerad 2008-06-04 kl 15:51
Annons
Annons
Annons