Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Grekland kan bli första mållösa mästarna

Efter två mållösa matcher mot Sverige och Ryssland riskerar Grekland att bli första regerade mästarlag som slås ut utan att göra mål. Något som motiverar grekerna inför matchen mot Spanien.

Flest poäng av alla i EM-kvalet och regerande mästare från EM i Portugal senast – Grekland har inte levt upp till de förväntningar som fanns på laget inför årets EM-turnering.

Nu riskerar laget att bli det första regerande mästarlag att åka ut ur EM utan att göra ett enda mål. Ett mål mot Spanien är ett måste om den tvivelaktiga äran inte ska tillfalla Otto Rehhagel och hans spelare.

Nu hoppas grekerna att detta ska fungera som en morot för laget att göra en bra match mot redan klara gruppettan Spanien, trots att de redan är utslagna.
- Vi är helt klart motiverade inför matchen på onsdag. Det är fortfarande en stor match, sade anfallaren Nikos Lymberopolous.

Otto Rehhagel som hyllades för sina taktiska manövrar då ett defensivt Grekland överraskande tog hem EM-titeln för fyra år sedan har inte fått till det i matcherna i grupp D. Efter emellanåt att ha sett närmast ointresserade ut av att anfalla i matchen mot Sverige försökte man gå till attack mot Ryssland, dock utan framgång.

En förenklande faktor inför mötet mot Spanien kan vara att Luís Aragonés väljer att vila en del nyckelspelare inför kvartsfinalen. Har Grekland tur slipper de såväl Fernando Torres som EM-skytteligaledaren David Villa.

Publicerad 2008-06-17 kl 09:00
Annons
Annons
Annons