POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

Grönkjaer tillbaka mot Sverige - efter 1,5 år

Danmarks förbundskapten Morten Olsen tog på måndagen ut truppen till VM-kvalet mot Sverige den 6 juni - ett möte som lär sätta prägel på gruppens fortsättning:
-Sverige är ett svårt lag att besegra, ett lag som kan hålla nollan, säger han.

Olsen håller förstås matchen på Råsunda i juni som väldigt viktig, men att det är först i september som många pusselbitar faller på plats. Danmark möter då Portugal hemma och Albanien borta, medan Sverige har Ungern och Malta borta.

-Den här gruppen kan komma att avgöras på Parken den 10 oktober (Danmark-Sverige), säger den danske förbundskaptenen.

Förra gången som lagen möttes var i EM-kvalet 2007, dels i 0-0-mötet i Stockholm på hösten, dels i det kaotiska 3-3 mötet på Parken i Köpenhamn - där Sverige tillskrevs segern med 3-0 i efterhand sedan en åskådare attackerat domaren.

-Vi lyckades inte slå dem senast, men de lyckades inte besegra oss heller - på planen, säger Olsen.

Danmark leder kvalgruppen på 12 poäng efter fem matcher. Sverige har sex poäng efter mötena med Albanien (0-0 på bortaplan), Ungern (2-1 på hemmaplan) och Portugal (0-0 hemma, 0-0 borta).

-I svenska medier har man skrivit att vi har haft det lättaste programmet, men det kan diskuteras. Vi fick oavgjort i Ungern och självfallet var vår seger mot Portugal fantastiskt bra. Folk kan gå in i den danska sommaren med ett leende på läpparna.

Grönkjaer tillbaka, Tomasson osäker

Jesper Grönkjaer, nybliven dansk mästare med FC Köpenhamn, har inte varit med sedan oktober 2007 på grund av skador.

Nu är den snabbe kantspelaren med igen:

-Jag anser att Jesper har varit en av vårens bäste spelare i ligan. Det betyder mycket för laget, för när han är som bäst så handlar det om internationell klass och det vet svenskarna. Men om han spelar 40 eller 90 minuter, ja det ger sig.

Det var en Olsen på gott humör när han lade ut texten. Trots skadeproblem. I veckan kompletteras de 21 i truppen med två spelare.

Jon Dahl Tomasson, över 100 landskamper, är ett osäkert kort.

-Han har haft en förfärlig säsong med skador. Jag tycket det har varit rovdrift på
honom när Feyenoord har använt honom i några viktiga matcher. Han ska undersökas i Köpenhamn i morgon (tisdag) och så får vi se.

TT

Publicerad 2009-05-25 kl 17:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå