POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Gudjohnsen: "Hellre Lagerbäck än Roy Keane"

Island vill ha Lars Lagerbäck - och den svenske förbundskaptenen är intresserad. Nu hyllas han av en av vulkanöns största:
- Hellre än Roy Keane? Ja, jag har stor respekt för Lagerbäck, säger Arnor Gudjohnsen.

Fotbollskanalen avslöjade tidigare i veckan Islands stora intresse för den tidigare svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck.
Själv har han också snabbt öppnat för jobbet och är beredd att lyssna till ett erbjudande.

Och av det isländska fotbollsetablissemanget tas han utan vidare emot.
FotbollDirekt har varit i kontakt med en av den lilla önationens största genom tiderna - Arnor Gudjohnsen - pappa till förre Chelsea- och Barcelona-proffset Eidur Gudjohnsen - och han uppmanar nu det isländska förbundet att göra allvar av sina planer.

- Jag har stor respekt för Lagerbäck. Han skulle kunna lägga en stark grund för isländsk fotbolls framtid. Jag har aldrig träffat honom personligen men många av mina kontakter som genom åren gjort det är imponerade, säger Arnor Gudjohnsen till FotbollDirekt.se.

- Det är lätt att bli det efter vad han gjorde med det svenska landslaget under så många år. Och det är ett bra läge för honom att komma hit - i mina ögon har vi aldrig haft större talang i U21 än i dag, säger han om laget som gick till EM i somras.

Hur ser du på Lagerbäcks sätt att spela fotboll - det defensiva?

- Bara bra. Ja, men grunden i fotboll bygger alltid utifrån ett försvarsspel, gör det inte det? Det är så vi ska bygga upp isländsk fotboll. Det är en bra egenskap för vår näste förbundskapten.

Så om Lars Lagerbäck blir den som efterträder Olafur Johannesson så verkar hans namn vara väl förankrat.
Vid årsskiftet ska det isländska förbundet ha bestämt sig och det ser ut som att svensken är överst på listan sedan Manchester United-legendaren Roy Keane helt nyligen uppges ha tackat nej.

- Hellre än Roy Keane?, ja, jag måste säga det. En skandinavisk förbundskapten är det bästa för oss. Vi måste få in någon som förstår vår fotboll och jag tror verkligen Lagerbäck kan vara den personen.

- Det finns i alla fall oerhört mycket talang att jobba med för vår näste förbundskapten.

Lars Lagerbäck själv sade tidigare i veckan så här till tidningen Café om att han nu ser ut att vara en huvudkandidat för Island:

- Jojo, jag hörde det. Att de säger sig vara lite intresserade. Men mig har de inte pratat med. Även om jag skulle lyssna på dem om de ringde. Island är ett fantastiskt fint land, säger Lagerbäck.

Publicerad 2011-09-09 kl 23:08
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå