Guinea Bissau skrällde mot värdlandet i afrikanska mästerskapen

Landslag

Gabon gick mot en premiärseger i Afrikanska mästerskapen på hemmaplan. Då kvitterade Guinea Bissau i 90:e minuten och tog en skrällpoäng - landets första någonsin i turneringen.

Gabon inledde Afrikanska mästerskapen på hemmaplan med att möta Guinea Bissau. Värdlandets stora stjärna Pierre-Emerick Aubameyang inledde målskyttet när han kastade sig fram och styrde in bollen i den 52:a minuten. Dortmund-anfallaren såg därmed ut att ha säkrat premiärfesten, men det skulle komma en kvittering.

I den 90:e minuten slog bortalaget en långboll som backen Juary Soares nickskarvade in i mål. Guinea Bissau firade stort efter 1-1 och en poäng. Poängen var landets första någonsin i de Afrikanska mästerskapen.

BP-mittfältaren Serge-Junior Martinsson Ngouali satt på Gabons bänk hela matchen.

Publicerad 2017-01-15 kl 09:26