HÅLL KOLL: Chockförlust för Serbien, bombsäkert av Tyskland och vändning av USA

Landslag

Håll koll på VM-lagen inför VM i Sydafrika.

Serbien har inlett genrepen inför VM trögt och förlorade lördagens match mot Nya Zeeland med 1-0. Serberna ägde bollen överlägset mest, men hade stora svårigheter att producera några målchanser. Shane Smeltz blev stor hjälte för sitt Nya Zeeland när han sköt in matchens enda mål i den 22:a minuten.

Tyskland fortsätter att övertyga inför VM och slog Sveriges gamla kvalmotståndare Ungern med 3-0. Lukas Podolski inledde målskyttet på straff efter bara några minuter och sedan gjorde även tyskarna två till genom Mario Gomez och Cacau i den andra halvleken. Nästa torsdag spelar Tyskland sin sista träningsmatch inför VM mot ännu en Sverige-bekanting – Bosnien.

USA lyckades vända ett halvtidsunderläge mot Turkiet. Premier League-spelarna Clint Dempsey och Jozy Altidore stod för målskyttet när amerikanerna vann med 2-1. USA möter Australien i sitt sista genrep inför VM.