Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Hamrén om Chippen: "Många trodde att han bara var Zlatans lekkamrat"

Foto: Scanpix

Efter en lång karriär meddelade Christian "Chippen" Wilhelmsson idag att han lägger av med fotbollen.
– Många i medierna påstod att han blev uttagen för att han var Zlatans lekkamrat. Det motbevisade han, säger Erik Hamrén till Fotbollskanalen.

Idag berättade Christian Wilhelmsson för Fotbollskanalen att han lägger av med fotbollen.  Efter 16 år i utlandet och med spel i de största ligorna så är det nu slutspelat för den förre landslagsmittfältaren.

När Fotbollskanalen når Erik Hamren så är det många minnen med "Chippen" som han ser tillbaka på.

– En av de härligaste minnena med "Chippen" var under en landslagssamling när han tog hand om en ung grabb som drabbats av cancer som var på besök hos oss. Tyvärr lever inte den pojken idag.

– Annars är "Chippen en otroligt duktig spelare med tanke på vad han presterat på klubb- och landslagsnivå. Han hade inte varit med i landslaget på ett tag när jag tog över. När jag återigen kallade in honom, skrev många i medierna att han bara var med för att han var Zlatans lekkamrat. Men det motbevisade han direkt med många bra prestationer.

Är det någon prestation som du minns extra från hans tid i ditt landslag?

– Framförallt hans andra halvlek i matchen mot Frankrike i EM 2012 var imponerande. Han blev inbytt till den andra halvleken och var en av huvudfigurerna när vi lyckades göra två mål och vinna matchen.

Sveriges förre förbundskapten Lars Lagerbäck minns sin gamla landslagsadept som en unik spelare.

– Det var ju ett riktigt kvicksilver kan man ju säga. En snabb och påhittig spelare som var lite osvensk.

Vad är ditt bästa minne med ”Chippen”?

– Spontant så tänker jag på Danmarks-matchen borta där han var väldigt tongivande i den här famösa matchen som vi vann efter 3-0 efter att den brutits. Spontant kommer jag ihåg honom där han gjorde en del riktigt avgörande insatser.

Under Lars Lagerbäcks tid som förbundskapten spelade Christian Wilhelmsson EM 2004 & 2008 samt VM i Tyskland 2006.

 


Apropå EM så var ett klipp från landslagssamlingen inför mästerskapet 2008 ett av de mest sedda hela det året. Vilket? Jo, det där Christian Wilhelmsson, bokstavligt talat, kraschar en intervju Patrick Ekwall gjorde med dåvarande landslagsläkaren Magnus Forssblad.

Publicerad 2015-02-11 kl 13:54

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER