POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG

Hamrén om lottningen: "Det blir spännande"

Hamréns dagar i Rio de Janeiro avslutades med artghetsfraser med Jogi Löw. Men svenske förbundskaptenen är inte rädd för tyskarna.

Stora snackisen efter Sveriges lottning till VM-kvalet var såklart att sista lotten föll på Tyskland. Ett landslag Sverige inte vunnit mot i tävlingssammanhang sen 1958. Erik Hamrén vill som han tidigare gjort klart inte tala om dröm- eller mardrömslottning. Men att Tyskland blir favorit i VM-kvalgruppen sticker han inte under stol med.

- Min första reaktion var att det blir väldigt spännande. Tyskland är stora favoriter med sina senaste slutspel, och de är ju trea i världen. Men ser du på de andra grupperna ser du att alla är tuffa. Skillnaderna mellan länderna har minskat genom åren. Självklart ska vi göra allt vi kan för att komma till Brasilien. Det vore fantastiskt, säger Hamrén till fotbollskanalen.

Vilket av lagen vi fick har du mest koll på?

- Där får jag säga Tyskland. Dels av det jag har sett på TV, men även av matchen på Ullevi i höstas, där vi spelade 0-0. De andra har jag för tillfället inte så stor koll på. Kanske lite Färöarna från klubblagsfotbollen och möten med Rosenborg. Men när vi möter dem nästa höst har vi bra koll på dem givetvis, försäkrar svenske förbundskaptenen.

Hamrén har haft ett par härliga dagar i Rio med fokus på VM-kvallottningen. Men när han kommer hem blir det EM-kval för hela slanten.

- Det ska sägas att det är långt till VM-kvalet börjar. Det var en ganska så tidig lottning. Nu när jag åker hem ligger fokus på EM-kvalet, det är det viktigaste. Så att vi kan få ett EM innan vi går in i VM-kvalet. Vi håller på och bygger ett lag, som inte är färdigt, och kanske inte har så stor erfarenhet. Om vi lyckas få ett EM så ökar våra chanser att göra ett bra VM-kval givetvis, poängterar Hamrén.

Svenske förbundskaptenen fick dessutom chans att snacka med tyske kollegan Jogi Löw. Men det var inte mycket mer än artighetsfraser som utväxlades.

- Vi satt precis bredvid tyskarna så de snackade vi med direkt. Men det var mer det där allmänt trevliga snacket ”kul att träffas”, inget mer.

Historien får utvisa vem som säger "grattis till segern" nästa gång de möts.

Publicerad 2011-07-31 kl 01:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå