Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Hamrén ringde Högmo: "Jag vet hur det är"

Foto: SCANPIX.

Erik Hamrén mötte den norska pressen på plats i Oslo.

Erik Hamrén har kopplats ihop med jobbet som norsk förbundskapten.
I går fanns han på plats i Oslo – och avslöjar att han pratat med Per-Mathias Högmo.
- Jag är imponerad över hur han hanterat situationen, säger han till Dagbladet.

Tidigare i veckan fick Per-Mathias Högmo sparken från posten som norsk förbundskapten. Tämligen omgående började det spekuleras kring vem som skulle ta över och Erik Hamrén nämndes som en av kandidaterna.

Tidningen Dagbladet skriver att Hamrén under torsdagen fanns på plats på Ullevål i Oslo för att hålla ett föredrag och i en intervju med tidningen utesluter han närmast sitt eget namn från posten.

- Jag är smickrad över att nämnas bland så fina kandidater men jag tror inte att det blir jag. Jag lägger inte så mycket energi på det, säger Hamrén.

Hamrén, som förklarar att han inte haft någon kontakt med förbundet, är ett respekterat namn i Norge efter sina stora framgångar med Rosenborg. Men den som nu seglat upp som favorit till jobbet är i stället FC Köpenhamns Ståle Solbakken.

Erik Hamrén berättade i samband med föredraget att han haft kontakt med Per-Mathias Högmo efter beskedet om hans avgång.

- Jag är imponerad över hur han hanterat situationen och det sa jag också till honom. Jag har stor respekt för Per-Mathias. Han har befunnit sig i en storm och jag vet hur det är. När Sverige förlorade mot Ryssland och Österrike i kvalet blev det också en storm. En del krävde att jag skulle avgå. Jag vet hur det är att vara i den situationen och det är ingen lätt uppgift. Jag tycker att han har gjort det bra. Vi har haft kontakt då och då och jag ville ge honom lite positiv energi.

Erik Hamrén lämnade posten som svensk förbundskapten efter EM i Frankrike i somras och ersattes som bekant av Janne Andersson. Som huvudtränare för norska Rosenborg vann han den norska ligan vid två tillfällen.

Publicerad 2016-11-18 kl 07:38

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER