Hanssons dundermiss skickar Frankrike till VM

Landslag

En klar hands föregick Frankrikes kvittering i förlängningen mot Irland. Det gav Frankrike 1-1 i hemmareturen och en biljett till Sydafrika nästa år.

De irländska protesterna hjälpte inte. Martin Hansson stod på sig och godkände Frankrikes 1-1-mål i 103:e minuten. Försvararen William Gallas vräkte sig fram och fick in bollen från nära håll efter Thierry Henrys inspelning.

Vad domaren Martin Hansson inte såg var att Thierry tog bollen med handen innan han fick in den till Gallas.

Före den franska kvitteringen var det Irland som hade satt press på Frankrike. Efter 0-1 i Dublin i första matchen var Irland piskat att vinna i Paris. Och med Robbie Keane som en ständig oroskälla för det franska försvaret var det nära att det lyckades.

Det var också Keane som utjämnade i dubbelmötet då han i 32:a minuten gjorde 1-0 för Irland.

Irland fortsatte att attackera, men i andra halvlek tog Frankrike över spelet mer och mer, men skapade inte mycket framåt.

Den största chansen att avgöra hade dock Robbie Keane då han kom fri i 73:e minuten, men fick bollen för långt i från sig.

Matchen gick till förlängning — en ödesdiger sådan för Irland.