Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Här är norrmannen som kan blåsa Svennis

Svennis och Berndt Schuster slåss om jobbet som tränare för Elfenbenskusten. Nu kan båda två bli brädade – av en norrman.
- Inga kommentarer, säger Trond Solleid till Verdens Gang.

Sven-Göran Erikssons kandidatur till att leda ivorianerna över VM är vida känd. Precis som förre storspelarens Berndt Schusters. Men ett annat förbundskaptensnamn seglar upp i diskussionerna just inför slutstriden om posten.

Norske Trond Solleid, med ett förflutet i bland annat Rosenborg, belgiska Club Brügge och grekiska Olympiakos, har lämnat sin meritförteckning till fotbollförbundet – som gillar vad de fått se.

- Jag har följt honom i hela hans karriär ända sedan han kom till Belgien från Norge. Jag anser att han har den erfarenhet som krävs för att ta över Elfenbenskusten och leda laget till succé, säger fotbollförbundets förrättningsman Prins Bin Mohammed till VG.

Själv är offensivt lagde, 4-3-3-förespråkande Solleid inte talför när ämnet kommer på tapeten. Men Elfenbenskusten tycks gilla hans kvaliteter.

- Han har vunnit titlar i Norge, Belgien och Holland. Han är smart och mycket billigare att anställa än Schuster eller Eriksson. Det talar ganska mycket för honom, säger Prins Bin Mohammed.

Publicerad 2010-03-25 kl 08:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons