POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LANDSLAG
10å

Harbuzi hoppas på speltid mot stjärnorna i U21-EM

Efter tre år är Labinot Harbuzi tillbaka i landslagströjan.
Malmös stjärnmittfältare kom med i den svenska truppen till U21-EM.

Labinot Harbuzis succésäsong i allsvenskan tog honom ända till U21-EM i Sverige i sommar. När den svenska truppen på 23 man togs ut på lördagen var Malmöspelaren ett av namnen som förbundskapten Jörgen Lennartsson läste upp.
-Det är klart att man blir glad när man hör sitt namn, men jag visste det lite tidigare innan det kom upp med tanke på att jag var med i livesändningen på tv, säger Harbuzi till TT.
23-årige Harbuzi var lite av en joker inför uttagningen eftersom han bara spelat en enda U21-landskamp tidigare - för tre år sedan. Skador har hindrat honom för fler matcher i landslagströjan, men efter Harbuzis dominans på Malmömittfältet den här säsongen och två gjorda mål hittills får han chansen i sommar.

-Där ser man att det lönar sig att prestera. Man behöver inte vara med hela vägen, det räcker att man presterar under en längre period, säger Harbuzi.
Som nu också vill visa framfötterna i den blågula tröjan.
-Jag hoppas få så mycket speltid som möjligt och visa att jag är en duktigt fotbollsspelare, och få möta stora spelare ute i Europa.

Förbundskapten Lennartsson såg det som ett naturligt val att ta med Harbuzi till EM.
-Hans utveckling under våren har varit strålande. Han har gjort många, många bra matcher i MFF. Han har internationella kvaliteteter: bolltrygghet, spelsinne, kvicka fötter. Nu har han också fått kontinuitet och presterar på en nivå dit vi hoppats att hans talang skulle ta honom, säger Lennartsson.
Åtta lag deltar i mästerskapet som startar den 15 juni. Sverige spelar premiären mot Vitryssland dagen efter, och möter sedan Italien och Danmark i gruppspelet. Finalen avgörs i Malmö den 29 juni.

-Vi känner oss definitivt som underdogs. Med tanke på de spelare som finns i Serbien och Italien kan vi inte se oss som favoriter i gruppen. Nyckelmatchen blir den första mot Vitryssland. Det är jätteviktigt att få en bra start, säger Lennartsson.

TT

Publicerad 2009-05-23 kl 20:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå