Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Harder om danska strejken: Därför tar vi kampen

Foto: Bildbyrån

Det danska damlandslaget strejkar fortsatt.
I ett videoinlägg på Facebook berättar lagkaptenen Pernille Harder om varför man tar kampen.
- Vi tar den först och främst för de unga spelare som är framtiden i landslaget., säger stjärnan.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om konflikten som råder mellan den danska spelarföreningen och det danska förbundet DBU. Parterna är inte överens om hur villkoren i det nya avtalet ska se ut – och när landslagssamlingen skulle inletts i måndags strejkade därför spelarna.

På tisdag är det EM-kvalpremiär mot Ungern för Danmarks del (i samma grupp som Sverige) och i stället för att drillas under den nytillträdde förbundskaptenen Søren Randa-Boldt tränar laget nu på egen hand.

Lagkaptenen Pernille Harder har nu publicerat ett videoinlägg på Facebook där hon berättar om varför man tar kampen och varför man anser det vara viktigt.

- Vi tar den här kampen för de tidigare landslagsspelare som startade den här kampen, vi tar den för oss själva och vi tar den först och främst för de unga spelare som är framtiden i landslaget, säger Harder.

Wolfsburg-stjärnan anser inte att det är några orimliga krav man ställt till det danska förbundet.

- Det vi begär är bara några förutsättningar för att vi ska kunna bli bättre fotbollsspelare. Det handlar inte om att bli rik, det handlar inte om enorma summor pengar. Det handlar om att inte vara tvingade att ha ett annat jobb, på heltid eller deltid, säger Harder.

Harder poängterar att hon är sorgsen över att behöva lägga upp videon och över att det har gått så här långt. Anfallaren hoppas också på en lösning snart.

- Jag vill bara säga att vi är redo att ge allt på planen. Frågan är om ni är redo, DBU? Jag hoppas det.

Christian Eriksen är en av herrlandslagets stjärnor som tidigare riktat starkt kritik mot det danska förbundet kring andra områden. I ett inlägg på Twitter skriver han nu att han skickar "sitt fulla stöd" till damlandslaget.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-15 kl 23:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons