Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Henry leder uppror: “Funkar inte”

Thierry Henry går ut med en sensationell kritik av Raymond Domenech. Till Le Parisien sågar han förbundskaptenen och säger sig tala för truppen.
- Vi har ingen stil, inga riktlinjer. Det funkar inte, säger han.

Zlatans lagkamrat i Barcelona leder ett smärre spelaruppror och ska ha framfört sin kritik till förbundskaptenen på fredagen.

- Chefen, vi har något att säga dig och jag talar för truppen. Vi blir uttråkade på träningarna. Under tolv år med franska landslaget, har jag aldrig varit i en sådan situation, säger Henry.

Han fortsätter sin stenhårda sågning:

- Vi vet inte hur vi ska spela, var vi ska vara på planen, hur vi ska organisera oss. Vi vet inte vad vi ska göra. Vi har ingen stil, inga riktlinjer. Det funkar inte.

Franska förbundet har ännu inte velat kommentera saken.

Trots sina kontroversiella uttalanden, som kom fram på måndagen, blev Henry uttagen till matchen på lördagen och gav sitt lag ledningen innan Rumänien kunde kvittera på ett franskt självmål av Julien Escude.

1-1-resultatet gör att Domenechs lag är fyra poäng efter ledande Serbien, som man möter på onsdag. I nuläget talar det mesta för att man får sikta in sig på play off-plats.

Kritiken av laget största stjärna är en svår smäll för Domenech som fått förbundets stöd trots att man åkte ur EM 2008 i gruppspelet.

Publicerad 2009-09-07 kl 15:20
Annons
Annons
Annons