Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Hiddink till fotbollskanalen.se: Inte konstigt att folk gillar oss

BASEL. Ryssland har tagit fotbolls-EM med storm. Guus Hiddink är inte förvånad att ryssarna numera är allas älsklingar. - Alla tycker väl det är kul att se vår fotboll, säger han till fotbollskanalen.se.

När Ryssland samlades utanför München i slutet av maj för att börja marschen mot EM var mediauppbådet minimalt. Tre ryska journalister, en holländsk reporter och svenska Expressen.
Det var allt.
Annat när succélaget tränade i Basel måndag kväll, då handlade om ett 50-tal tv-team och massor av fotografer och reportrar.
Det syntes på spelarna att de var överraskade - men de gick utan att svara på frågor.
- Allt är redan sagt, sa en av dem på ryska.
Landets holländske förbundskapten Guus Hiddink resonerade annorlunda och stannade i en timme och 20 minuter och svarade på frågor i parti och minut.

Inte förvånad

Fotbollskanalen.se fick också chansen och frågade hur Hiddink såg på det ryska lagets poularitet.
- Jag tycker bara att det är bra, och jag är inte förvånad. Det ryska lagets koncept med en anfallsglad och offensiv fotboll är betydligt roligare att se än de lag som drar tillbaka fem, sex spelare i försvar och bara har en anfallare, säger han.
- Jag har valt skickliga spelare, det var i och för sig lätt eftersom det fanns 30 aktuella spelare i den ryska ligan som alla är skickliga. Och det är alltid kul att se den fotboll vi spelar.

Alla pratar om Arsjavin - är det okunskap att vi inte upptäckt honom tidigare?

- Den ryska ligan är ju inte den starkaste och därför inte heller en liga som får särskilt mycket uppmärksamhet. Det är upp till världen att nu upptäcka ryska spelare, precis som det är upp till de ryska spelarna att visa vad de kan.
- Ryssland öppnar sig alltmer och det gäller för oss som jobbar med fotbollen att utnyttja det.

Är du förvånad över trycket på er?

- Det är ju löjligt nu.

Skrev autografer

Inte nog med att Guus Hiddink fick svara på frågor från 100-tals journalister, han fick även skriva sin autograf på bollar, papper och en tröja.
Ingen tvekan om att holländaren är en av EM:s superstjärnor.

Publicerad 2008-06-24 kl 11:05
Annons
Annons
Annons