POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Hiddink vill undvika interna strider

Rysslands förbundskapten Guus Hiddink vet vad som krävs för att besegra bland annat Sverige i EM:s grupp D. Hans lag måste undvika de interna stridigheter som tidigare satt käppar i de ryska fotbollshjulen.

Senast Sverige och Ryssland ingick i samma grupp i ett stort mästerskap, under fotbolls-vm i USA 1994, hade laget problem med en spelarbojkott. Efter ett bråk med dåvarande förbundskaptenen Pavel Sadyrin, ledde lagkaptenen Igor Sjalimov sju spelare i en bojkott. Bland de sju fanns Alexander Borodjuk och Igor Kornejev som idag fungerar som Hiddinks assisterande tränare.
­- Jag vet vad som hände 1994. Alex[ander Borodjuk] och Igor [Kornejev] har berättat vad som gick fel och vi vill såklart inte att det ska upprepas, sade Hiddink i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.

Även under EM 1996 var det turbulent i det ryska lägret. Sergej Kirjakov skickades hem eftersom förbundskaptenen Oleg Romantsev ansåg honom infektera den ryska lagandan. Efter EM anklagade bland annat Andrej Kantjelskis Romantsev för att vara en dålig taktiker med tveksamma dryckesvanor.

Vid den senaste EM-turneringen i Portugal var det dags igen. Då var det den rutinerade Alexander Mostovoj som skickades hem av Georgij Jartsev som var förbundskapten för det ryska lag som än en gång åkte ur i gruppspelet.

Än så länge har dock Guus Hiddink lyckas undvika några kontroverser med de ryska spelarna. Hiddink strävar efter att ha en positiv anda i sina lag. Något som lett till lyckade sejourer som förbundskapten för såväl Sydkorea och Australien.

När Hiddink basade över Australien spekulerades det om anfallaren Mark Viduka skulle kunna ställa till med problem med sitt hetsiga humör. Det löste Hiddink genom att göra Viduka till lagkapten; och i och med det tvinga honom att föregå med gott exempel.
- Jag behandlar mina spelare på ett professionellt sätt och jag förväntar mig att de ska behandla mig likadant, sade Guus Hiddink.

Publicerad 2008-05-25 kl 11:47
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå