Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

HIF:s guldhjälte sågar Drillo-hysteri

Arild Stavrum tycker att Drillo-hysterin i Norge gått till överdrift. Norrmännen är extatiska efter segern mot Tyskland.
- Det råder en väldig halleluja-stämning i Norge där det knappt går att ifrågasätta något eller ha en annan åsikt, säger Stavrum till VG.

Efter att Norge besegrat Tyskland med 1-0 i en träningsmatch förra veckan råder det Drillo-hysteri i landet. Mannen som introducerade snabba omställningar och lågt försvarsspel har fått en oväntad renässans efter att ha fått tillfälligt ansvar för landslaget igen.

Nu kräver många norrmän att Egil Olsen ska få jobbet som förbundskapten permanent. En som inte håller med är Helsingborgs forne guldhjälte Arild Stavrum, som nu tränar Skeid.
- Jag menar att det är viktigt att säga ifrån. Det råder en väldig halleluja-stämning i Norge nu där det knappt går att ifrågasätta något eller ha en annan åsikt, säger han.
- Det är omöjligt att bedöma något efter en träningsmatch. Vi kan aldrig veta hur motiverade Ballack och de andra var för den här matchen. Fotbollsreaktioner kommer alltid att vara känslostyrda men vi kan inte läsa in så mycket i en träningsmatch, säger han.

Nu är han rädd för att tråkfotbollen åter igen ska bli tidens melodi i Norge.
- Jag menar att Hareides stil, trots motgången 2008, hade varit mer utvecklande för norsk fotboll på sikt. Om det tidigt blir fokus på omställningar, genombrottshastighet och låg press så är det inte bra, säger han.

1998 vann Arild Stavrum skytteligan i allsvenskan. Året där på var han lagets bästa målskytt när Helsingborg tog sm-guld.

Publicerad 2009-02-17 kl 19:46