Homos chockade Italien - målvakten storspelade

Landslag

Egyptens målvakt El Hadary storspelade när Egypten besgrade världsmästarna Italien med 1-0 i Confederations Cup.

Egypten blev det första afrikanska land någonsin som besegrade Italien. Matchhjältar blev målskytten Mohammed Soliman "Homos" och målvakten El Hadary. En målvakt som slet så hårt att han drog på sig kramp på slutet inför ögonen på bland annat domaren Martin Hansson.

El Hadary stoppade bland annat tre kanonlägen från pigge Vincenzo Iaquinta.

Juveanfallaren var fri både efter 70 och 54 minuter men El Hadary var i vägen. Efter 78 minuter enhandsräddade han briljant på Iaquintas direktskott.

Efter 74 minuter hade dessutom inhoppare Montolivo ett fritt läge framför mål men sköt rakt på El Hadary.

Iaquinta hade även ett pressat skott som El Hadary räddade efter 23 minuter. Strax efter gjorde han en även vacker räddning på Rossis vänsterkanon.

Fabio Cannavaro var tillbaka i italienska startelvan efter skada och gjorde sin 125:e landskamp. Nu är han bara en landskamp ifrån Paolo Maldinis italienska rekord på 126 landskamper.

Förlusten innebär förmodligen att Italien måste slå Brasilien på söndag för att nå semifinal. Det beror på hur Egypten spelar mot USA.