Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Hoppet lever - Beckham kan bli OS-kapten

Fyra fotbollsnationer ska bli en i OS. Med David Beckham som Storbritanniens lagkapten?

 

England, Nordirland, Skottland och Wales, fyra suveräna fotbollsförbund, spelar OS-fotbollen under den gemensamma brittiska flaggan i sommar.

 

Förbundskaptenen Stuart Pearce utesluter inte att Beckham, 36, kan bli galjonsfiguren och ledaren i en trupp som enbart får innehålla tre spelare födda tidigare än 1989.

- Jag vet lite mer om David Beckhams chanser när jag åker till USA och träffar honom. Han har varit en stor ambassadör för sporten, men det är ingen garanti för att han få plats i truppen. Jag tar enbart ut spelare efter form och prestation, säger Pearce.

Storbritannien lottades mot Senegal, Uruguay och Förenade arabemiraten och inleder OS mot Senegal på Old Trafford i Manchester den 26 juli.

Efter lottningen på Wembley på tisdagen hade Pearce inga nyheter om vem som kommer att leda England i EM-slutspelet i sommar.

Pearce, som tillfälligt tagit över efter Fabio Capello, har dock inget emot att fortsätta över EM och sedan leda det brittiska laget i OS.

- Jag skulle bli jätteglad om jag fick göra båda turneringarna. Det skulle vara en stor erfarenhet för mig.

OS-fotbollen verkar bli en publik succé. Till matcherna runt om i Storbritannien har arrangörerna redan sålt över en miljon biljetter.

Resterande biljetter släpps i maj.

England, Nordirland, Skottland och Wales, fyra suveräna fotbollsförbund, spelar OS-fotbollen under den gemensamma brittiska flaggan i sommar.

 

Publicerad 2012-04-24 kl 17:00
Annons
Annons
Annons