Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

Huntelaar släckte Rumäniens hopp

umänien misslyckades med att de nödvändiga poängen och är därmed utslaget ur turnerningen. Svårast tänkbara motstånd väntar Sverige om de tar sig till kvartsfinal.

Rumänien misslyckades med att de nödvändiga poängen och är därmed utslaget ur turnerningen. Svårast tänkbara motstånd väntar Sverige om de tar sig till kvartsfinal.

Nio ordinarie spelare på bänken för Holland. Då kan man tänka sig att Rumänien skulle ha en stor fördel att nå den vinst som krävdes för avancemang till kvartsfinal. Men med ersättare som bland annat Robin Van Persie, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben, Wilfred Bouma och Tim de Cler så förstår ni att det fortfarande var ett starkt holländskt lag som förde matchen i Bern. Marco Van Basten verkar ha mutat in ett stort självförtroende i hela truppen och Rumänien hade långa stunder svårt att få till något ordnat spel under den första halvleken.

Annat var det för Holland. Arjen Robben borde gjort 1-0 när Klaas-Jan Huntelaar elegant vrickade fram honom fri med Lobont men avslutet med yttersidan blev felriktad och de orangea spelarna fick gå mållösa till halvtidsvila.

Utdelningen kom i stället tidigt i den andra halvleken. Ajax-skyttekungen Huntelaar vinklade snyggt in 1-0 och sänkte hoppet för rumänerna. Nu krävdes två mål för avancemang för ett Rumänien som hade väldigt svårt att skapa riktigt heta målchanser i den holländska medvinden. När laget dessutom nåddes av uppgifterna om att Italien mer eller mindre hade säkrat segern mot Frankrike blev det än mer uppgivet. Med tre minuter kvar fick Robin Van Persie perfekt skottläge med vänstern i straffområdet och de lägena missar inte Arsenal-spelaren. 2-0 och Holland tog sig vidare från dödens grupp med 9-1 i målskillnad. Imponerande. Nu väntar förhoppningsvis Sverige i kvartsfinal.

Publicerad 2008-06-17 kl 23:05
Annons
Annons
Annons