Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Hyllade Johansson om EM-chanserna, Guidetti och A-landslaget

Foto: Scanpix

Sveriges U21-landslag åkte på en hård 5-1-förlust i EM-kvalet mot Grekland. Chanserna för avancemang ser små ut men högerbackstalangen Mattias Johansson hoppas på ett under.

- Större under har skett, säger han till Fotbollskanalen.se

AZ-proffset Mattias Johansson och resten av U21-landslaget är på plats i Malmö inför EM-kvalmatchen mot Malta på tisdag. Detta efter en svidande förlust mot Grekland med hela 5-1. Mattias Johansson var inblandad i Sveriges enda mål.

- Första 30 är vi inte alls med i matchen. Då står det redan 2-0 och har man 2-0 på bortaplan är det svårt att hämta igen. Men vi kämpar och får 2-1, men då får vi en utvisning och straff mot oss och sen är det inte mycket mer att göra, även fast vi försöker så gott det går, säger Mattias Johansson till Fotbollskanalen.se

Förutsättningarna för avancemang för EM är nu markant försämrade och man får hoppas att Turkiet, Polen och Grekland tar poäng av varandra framöver.

- Större under har skett. Man får hoppas att resultaten studsar vår väg. Vi kan bara försöka vinna de matcher vi har kvar för att påverka det. Sen får vi se om vi har turen på vår sida. Men det är klart att det ser svårt ut, säger Mattias Johansson.

På tisdagen möter laget Malta på Swedbank Stadion, en match som man på pappret ska krossa.

- Malta är alltid Malta och gör vi det vi ska göra ska vi vinna med fyra, fem mål. Men man ska inte underskatta dem, men får vi första målet så måste de gå framåt och då kan det rinna i väg. Men de komma förmodligen lägga sig på försvar och försöka få med sig 0-0 eller något, säger Mattias Johansson.

Stortalangen John Guidetti, till vardags i Manchester City, är med i U21-landslaget för första gången sedan november 2011 efter ett långt skadeuppehåll. Mot Grekland fick han börja på bänken och på grund av skador och utvisningen så fick han stanna på bänken matchen igenom. Men mot Malta har U21-förbundskaptenen Håkan Ericsson har lovat honom speltid.

- John sprider mycket energi på planen och jobbar hårt. Sen är han ju en riktig målgörare så förhoppnigsvis kan han göra lite mål för oss, säger Johansson.

Hittils har säsongen varit väldigt bra för den förre Kalmar-talangen. Ingraverad i AZ:s startelva, ett lag som pendlar mellan att ligga etta och tvåa i den holländska ligan, gör Mattias Johansson till en av Sveriges hetaste försvarsspelare.

- Det känns som jag har tagit chansen och jag får spela varje match från start. Jag har väntat 1,5 år på det här och det känns fantastiskt att jag faktiskt kunde ta det här steget.

Hur har det känts den här säsongen?

- Vi började säsongen helt okej men nu på slutet har vi kommit igång rejält. Förra omgången låg vi på förstaplatsen, sen kryssade vi och nu ligger vi tvåa. Vi har gjort det jävligt bra hittills, säger Johansson.

Bakom Lustig har vi inte särskilt många högerbackar, har du haft någon kontakt med Hamrén?

- Nej, jag har inte haft någon kontakt med honom. Jag kan inte påverka det där så mycket. Jag har mitt i AZ och jag jobbar hårt varje dag där. Om jag gör mitt bästa där så får vi se vart det leder. Det är upp till honom, när jag är bra nog så kommer jag väl med antar jag, säger Mattias Johansson.

Publicerad 2013-11-16 kl 19:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons