Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

I morgon avgörs det - allt inför de avslutande play off-matcherna

Franska nerver, rysk panik eller hungriga bosniska vargar.
Något av det kan göra att ett skrällag får boka biljetter till fotbolls-VM i Sydafrika nästa sommar.

På onsdag avgörs vilka europeiska lag som får de sista VM-platserna.
Överraskningarna uteblev i det första av två play off-möten för en vecka sedan.

När det nu är dags för returer lever dock hoppet i högsta grad i alla fyra matcherna. Så här är läget inför avgörandet på onsdag:

Slovenien-Ryssland (1-2 i första matchen)

Ryssland såg ut att gå mot en betryggande 2-0-ledning men ett mål i slutminuterna ger nu hopp åt Slovenien.
-Självklart är jag missnöjd med resultatet. Vi ledde med 2-0 och hade massor av chanser att utöka vår ledning men det finns ingen anledning till panik, säger förbundskaptenen Guus Hiddink.

Holländaren har aldrig i sin tränarkarriär misslyckats att ta sitt landslag till mästerskap. I Slovenien har premiärministern Borut Pahor lovat att putsa samtliga spelares skor om man lyckas vända underläget till seger. Ryssland kan dock också räkna med tungt politiskt stöd. Landets president Dimitrij Medvedv kommer att finnas på plats i Maribor för att ge sitt stöd åt landslaget.

Ukraina-Grekland (0-0)

Ukraina lyckades komma hem från Aten med 0-0. På hemmaplan i Donetsk räknar man dock med en tydlig offensiv.
-Greklands filosofi är tydligt försvar och förhoppning att göra mål på fasta situationer, så vi måste förbereda oss på det, säger förbundskaptenen Olexej Michailtjenko.
I första mötet lät han veteranen Andrej Sjevtjenko agera ensam anfallare. Till hemmamötet blir i stället formationen 4-3-3.
-Det är en 50/50-chans att nå VM, säger "Sjeva".

Bosnien-Hercegovina-Portugal (0-1)

Zlatan Muslimovic från Habo missade läget i slutminuterna som kan bli oerhört kostsamt. Bosnien-Hercegovina. får nu klara sig utan tre avstängda spelare i hemmamötet.
-Vi ska starta ett anfall som hungriga vargar och jag är säker på att Portugal kommer att bli förstummade av atmosfären, säger förbundskaptenen Dnevni Avaz.
-All press är på Portugal.
Portugal har i sin tur skadeproblem, målskytten från första matchen, Bruno Alves har problem med en vrist och spelfördelaren Deco en ljumskskada men båda kommer troligtvis till spel.

Frankrike-Irland (1-0)

VM utan Frankrike var på förhand otänkbart. Tack vare Nicolas Anelkas mål i Dublin är det nu också fördel Frankrike, trots interna och externa bråk. Lassan Diarra kom i bråk med två irländska spelare efter matchen, Thierry Henry ska ha varit oense med förbundskaptenen Raymond Domenech inför den. Frankrike får dock klara sig utan Eric Abidal, vilket betyder att William Gallas i stället lär få bilda mittbackspar ihop med Sebastien Squillaci.

Publicerad 2009-11-17 kl 21:59
Annons
Annons
Annons