Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR - Schweiz - Portugal - Quaresma får chansen

Det blir inte direkt högdramatiskt när Schweiz och Portugal möts i den avslutande gruppspelsomgången. Schweiz är redan utslaget och Portugal är klara gruppsegrare. Därför utnyttjar Luiz Felipe Scolari möjligheten att låta reserverna få speltid och spara nyckelspelare.

De som har biljetter till matchen hade nog hoppats att det skulle vara mer att spela för i den avslutande matchen i Basel. Nu blir det i stället en avslagen historia där världens blickar är riktade mot gruppens andra möte, det mellan Turkiet och Tjeckien i Genéve.
För Schweiz blir det ändå en möjlighet att avsluta snyggt och snygga till statistiken från sitt hemma-EM.
- Det är stor sorg i gruppen. Vi har inte fått den utdelning som vi har förtjänat. Efter matchen mot Turkiet befann vi oss alla i ett svart hål men nu fokuserar vi på Portugal-matchen. Vi vill ta chansen och vinna en match i ett EM-slutspel för första gången, säger den assisterande tränaren Michel Pont.

Samtidigt vill Portugal behålla sin vinnande trend när de går in i kvartsfinalspelet.
- Vår motivation är fortfarande likadan, säger Cristiano Ronaldo. De spelare som kommer in i laget kommer att göra sitt bästa för att visa att de vill vara med i Scolaris startelva. Jag tror det blir en riktigt bra match eftersom de flesta som kommer spela inte har spelat än.
Så kanske kan det bjudas på bra underhållning i alla fall.

Läget i lagen

Schweiz : Alexander Frei knäskadades mot Tjeckien och missar resten av turnerningen, precis som Marco Streller.

Portugal: Alla är friska.

Preliminära startuppställningar

Schweiz: Diego Benaglio – Stephan Lichtsteiner, Philippe Senderos, Patrick Müller, Ludovic Magnin – Valon Behrami, Gökhan Inlet, Gelson Fernandes, Tranquillo Barnetta – Eren Derdiyok, Hakan Yakin.

Portugal: Ricardo – Miguel, Pepé, Fernando Meira, Jorge Ribeiro – Deco, Miguel Veloso, Raul Meireles – Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida, Ricardo Quaresma.

Tidigare EM-möten mellan lagen

Första mötet.

Matchen startar 20.45 och sänds i TV4 med start 20.00.

Publicerad 2008-06-15 kl 10:46
Annons
Annons
Annons