Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR Frankrike - Italien - Ribery: Vi får göra allt

De franska och italienska fansen kommer att hålla lika stor koll på mötet mellan Rumänien och Holland som på det klassiska finalmötet mellan Frankrike och Italien i Zürich. Rumänien har fördelen men Franck Ribéry lovar att Frankrike ska ta vara på den lilla chans de har.
- Vi är fortfarande här och det är viktigt att vi fortsätter att hoppas, säger den unge men ändå ärrade franske mittfältaren.

När Frankrike inte har levt upp till de högt ställda förväntningarna i de två inledande matcherna är det ändå en spelare som kommit undan med hedern i behåll: yrvädret Franck Ribéry.

- Det kändes som att jag var i form i matchen mot Rumänien och det kändes ännu bättre mot Holland.

Det kan bero på positionsbytet för Ribéry. Mot Rumänien spelade han som vanligt ute till höger för att flytta in i banan mot Holland.

- Jag gillar att ha frihet på planen, att kunna springa överallt och röra bollen så ofta som möjligt. När jag spelar i mitten har jag fler möjligheter. Det är upp till mig att förvalta dem.
Trots den stora förlusten, 1-4, var Ribéry ändå hyfsat nöjd med insatsen och tyckte det var en positiv utveckling från Rumänien-matchen.

- Jag såg om matchen igen och tyckte att vi spelade bra stundtals. Vi skapade många chanser, vi tog bara inte till vara på möjligheterna. Men nu har vi vänt blad och matchen mot Holland är glömd.

Om Frankrike och Italien får hjälp från Holland i lagets möte med Rumänien kan det bli ännu en stor mästerskapsmatch mellan de båda giganterna.
Finalerna i EM 2000 och VM 2006 har redan blivit klassiker av olika anledningar. Blir det en ny klassisk match i kväll?

Läget i lagen

Frankrike: Alla är friska.

Italien: Fabio Cannavaro saknas med en ankelskada.

Preliminära startuppställningar

Frankrike : Gregory Coupet – Willy Sagnol, Lilian Thuram, William Gallas, Eric Abidal – Franck Ribéry, Jeremy Toulalan, Claude Makelele, Sidney Govou – Thierry Henry, Franck Ribéry.

Italien : Gianluigi Buffon – Gianluca Zambrotta, Christian Panucci, Giorigio Chiellini, Fabio Grosso – Andrea Pirlo, Daniele de Rossi – Mauro Camoranesi, Simone Perrotta, Antonio Cassano – Luca Toni.

Tidigare EM-möten mellan lagen

EM Holland/Belgien 2000
Final
Frankrike-Italien 2-1 e förl, 1-1 (0-0) vid full tid
0-1 Marco Delvecchio (55), 1-1 Sylvain Wiltord (90), 2-1 David Trezeguet (103, Golden Goal).
Varningar: Frankrike: Lilian Thuram. Italien: Luigi Di Biagio, Fabio Cannavaro, Francesco Totti.
Domare: Anders Frisk, Sverige.
Publik: 48 200. (Rotterdam)

Matchen startar 20.45 och sänds i TV4 med start 19.20.

Publicerad 2008-06-17 kl 09:27
Annons
Annons
Annons