Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR Holland - Ryssland - Sörjande Boulahrouz spelar

Det kunde ha varit Sverige som stått för Hollands motstånd i kväll men i stället blir det nu en uppgörelse mellan två av de lag som imponerat mest med sitt offensiva spel – Holland och Ryssland. Kan Guus Hiddink skaka sitt fosterland Holland?

Holland har kört över allt motstånd hittills och vunnit säkert över alla sina motståndare: Italien, Frankrike och Rumänien. Finns det då något som talar för Ryssland? Ja, Hollands motståndare i dödens grupp har inte direkt imponerat i sina övriga matcher ska sägas, utan att försöka dämpa Hollands insats. Och är det någon som kan det holländska spelet så är det Guus Hiddink.

Dessutom har Ryssland bara visat sig bättre och bättre. I öppningsmatchen fanns det positiva tendenser men Spanien utnyttjade blottorna bakåt obarmhärtigt och det lär Holland också göra om de får chansen. Mot Grekland och Sverige var Ryssland emellertid tätare bakåt och med stjärnan Andrej Arsjavin tillbaka i laget är Ryssland riktigt farligt. Det han visade mot Sverige är tillräckligt för att ge André Ooijer och Joris Mathijsen, internationellt sett tämligen mediokra mittbackar, stora skälvan.

Men Holland har mängder av matchvinnare både i startelvan och på bänken och måste hållas som stor favorit till avancemang. Ett frågetecken ställs inför Khalid Boulahrouz medverkan. Han lämnade det holländska lägret tidigare under veckan på grund av att hans för tidigt födda dotter tragiskt har omkommit. Nu är han tillbaka och har sagt till Marco Van Basten att han är redo för match. Det är allt bäst för det kommer att gå undan när Ryssland anfaller.

Publicerad 2008-06-21 kl 08:53
Annons
Annons
Annons