Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR Österrike - Kroatien - Hemmalaget siktar mot kvarten

Vore det inte för värdskapet skulle Österrike inte ha något med EM-slutspelet att göra. Men när det är dags för premiärmatch är det ändå en optimistisk förbundskapten som tar till ordet.
- Jag är övertygad om att vi ska göra en bra insats mot Kroatien, säger Josef Hickersberger.

Österrike är rankade 92:a i världen, Kroatien på 13:e plats. Men när det väl är dags att spela om poängen kanske inte den rankningen spelar någon större roll. Österrike har en stor fördel av hemmaplan och hoppas naturligtvis kunna utnyttja det bättre än vad Schweiz lyckades med i går.

- Vi vill vinna den här matchen och vi måste vinna om vi ska ha chansen att uppnå vårt mål att ta oss vidare till kvartsfinal, säger den optimistiske förbundskaptenen.
Samtidigt som Hickelbergers mannar har respekt för Kroatien hyser de stor tilltro till vad de själva kan prestera.

- Våra motståndare är fantastiska och erfarna men vi har alla spelare helt friska och de tror alla på att vi kan överraska.

Det är lätt att förledas och tro att Österrike blir en munsbit för Kroatien. Den fällan tänker inte förbundskaptenen Slaven Bilic gå i.

- Vi tror att vi kan gå långt men just nu är vårt fokus bara på den första matchen mot Österrike. Den första matchen är väldigt viktig för självförtroendet och spelarna är verkligen förberedda.

Och Kroatien spelar för skadade anfallaren Eduardo da Silva, menar Bilic.
- Vi är väldigt motiverade tack vare Eduardo. Han är otroligt populär bland de andra spelarna. Ingen kan ersätta honom men vi tror att vi kan få med oss ett bra resultat.

Läget i lagen

Österrike : Alla är friska.

Kroatien: Truppen är frisk, men laget saknar Arsenal-forwarden Eduardo da Silva under turneringen.

Preliminära startuppställningar

Österrike : Alex Manninger – György Garics, Sebastian Prödl, Martin Stranzl, Emanuel Pogatetz – Joachim Standfest, Andreas Ivanschitz, René Aufhauser, Christian Fuchs – Roland Linz, Erwin Hoffer.

Kroatien : Stipe Pletikosa – Josip Simunic, Robert Kovac, Dario Simic, Vedran Corluka – Darijo Srna, Niko Kovac, Luka Modric, Niko Kranjcar – Ivica Olic, Mladen Petric.

Tidigare EM-möten mellan lagen

Första mötet.

Matchen startar 18.00 och sänds i TV4 med start 17.00.

Publicerad 2008-06-08 kl 08:10
Annons
Annons
Annons