Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR Österrike-Polen: ”Vi är säkra på att vi kan gå vidare”

Förlust i premiären och Polen och Tyskland kvar på schemat. Det ser tufft ut för Österrike, men spelarna har inte gett upp hoppet om att kunna nå en kvartsfinal.
- Vi kommer spela två finaler nu och vi är säkra på att vi kan ta oss vidare till nästa runda, säger anfallaren Roland Linz.

Det blir en ödesmatch mot Polen för värdnationen Österrike och det är bara tre poäng som gäller. Trots förlusten mot Kroatien måste de österrikiska spelarna ändå ha haft en positiv känsla efter matchen. Laget pressade kroaterna under stora delar av den andra halvleken och förtjänade minst en poäng.

Men det blev inget mål framåt för Österrike och Roland Linz, som spelade ensam på topp. Det måste det bli ändring på mot Polen, ett Polen vars försvar lämnade stora ytor för Tyskland att verka på.

- Det var väldigt svårt för mig, och hela laget när Kroatien pressade ner oss på vår egen planhalva i den första halvleken. Då blev vi nedslagna men nu är stämningen i truppen riktigt bra och vi vet vad vi ska göra. Vi måste inte bara försvara oss bra, vi måste också göra det första målet.
Det skulle göra det hela mycket enklare, säger Linz.

Om det inte skulle gå vägen för Österrike har Roland Linz sitt tips till slutsegern klart, även om han är lite feg och helgarderar sig.
- Jag hoppas att vi når kvartsfinalen, men gör vi inte det så tror jag att Frankrike, Portugal, Holland, Tyskland och Italien har en bra chans att vinna.

Läget i lagen
Österrike: Alla är friska.

Polen: Både målvakten Tomasz Kuszcak och Jakub Błaszczykowski har fått lämna turneringen på grund av skador.

Preliminära startuppställningar
Österrike: Jürgen Macho – Sebastian Prödl, Martin Stranzl, Emanuel Pogatetz – Joachim Standfest, René Aufhauser, Andreas Ivanschitz, Jürgen Sämuel, Ronald Gercaliu – Roland Linz.

Polen: Artur Boruc – Marcin Wasilewski, Jacek Bak, Michal Zewlakow, Grzegorz Bronowicki – Wojciech Lobodzinski, Mariusz Lewandowski, Dariusz Dudka, Jacek Krzynowek – Eusebiusz Smolarek, Maciej Zurawski.

Tidigare EM-möten mellan lagen

Första mötet.

Matchen startar 20.45 och sänds i TV4 med start 20.30.

Dennis Ernst, Fotbollsverige

Publicerad 2008-06-12 kl 10:24
Annons
Annons
Annons