Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR Polen - Tyskland - Löw: Polen bättre nu

I VM på hemmaplan för två år sedan fick Tyskland slita ont för att besegra Polen. Oliver Neuville avgjorde på stopptid och förbundskaptenen menar att Polen är ännu bättre i dag.
- När det gäller att spela kompakt och vilja vinna är de helt outstanding, berömmer den tyske förbundskaptenen Joachim Löw.

De båda grannländerna hade en verkligt tuff drabbning i Dortmund för två år sedan och mycket talar för att den blir lika tuff den här gången. Polen har gått som tåget i sin kvalgrupp och Tyskland pekas ut som den största favoriten till slutseger. Polens statistik mot Tyskland är inte särskilt kul att läsa som polack; man har fortfarande aldrig vunnit över rivalen. Men förbundskaptenen Leo Beenhakker vänder statistiken till sin fördel.

- Jag vet att vi aldrig har vunnit mot Tyskland men det man kan säga om historien är också att Tyskland inte har vunnit en match i EM sedan de blev mästare 1996 och Polen har aldrig mött Tyskland i just den här turneringen.

Den tyske försvararen Marcell Jansen kan knappt vänta på att få spela premiärmatchen mot Polen.

- De senaste dagarna har vi finjusterat taktiken för att se till att vi får en bra start i turneringen. Det är mycket eufori i gruppen och hela stämningen är positiv.

Inte undra på det, Tyskland ser på förhand otroligt starka ut men Jansen ser inte favoritskapet som något negativt.

- Det är bara positivt men samtidigt måste jag medge att det inte är något jag tänker särskilt mycket på. Det finns flera fantastiska lag i den här turneringen och historien har visat att vem som helst kan vinna det här.

Så sant som det är sagt. Och det gäller även för kvällens match. Trots att historien har visat att Polen inte klarat av det tidigare.

Läget i lagen

Tyskland : Alla är friska.

Polen: Både målvakten Tomasz Kuszcak och Jakub Błaszczykowski har fått lämna turneringen på grund av skador..

Preliminära startuppställningar

Tyskland : Jens Lehmann – Philipp Lahm, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Marcell Jansen – Clemens Fritz, Michael Ballack, Torsten Frings, Bastian Schweinsteiger – Miroslav Klose, Lukas Podolski.

Polen : Artur Boruc – Marcin Wasilewski, Jacek Bak, Michal Zewlakow, Grzegorz Bronowicki – Wojciech Lobodzinski, Mariusz Lewandowski, Dariusz Dudka, Jacek Krzynowek – Eusebiusz Smolarek, Maciej Zurawski.

Tidigare EM-möten mellan lagen
Första mötet.

Matchen startar 20.45 och sänds i TV4 med start 20.30.

Publicerad 2008-06-08 kl 09:09
Annons
Annons
Annons