Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR Spanien - Ryssland - Fabregas: Försvaret nyckeln

Cesc Fábregas och de andra spanjorerna är trötta på att aldrig kunna leva upp till de stora förväntningarna som ställs på laget inför varje mästerskap. Den här gången satsat det stenhårt – på försvaret.
– Kollar man på Frankrike och Italien så ser man att nycken är att försvara bra, säger den passningsskicklige mittfältaren.

Offensiven är troligen den bästa i hela EM med Fernando Torres längs fram så det är väl naturligt att Spanien framför allt behöver få försvaret att fungera. Fábregas är inne på den linjen.

– Det är samma sak på klubbnivå med Manchester United och Arsenal. Du bygger laget kring kvalitet men det är försvaret och att undvika onödiga baklängesmål som gör att du vinner titlar. Om Spanien kan lyckas med det kommer anfallsspelet av sig självt och då kan vi börja tala om att vinna turneringen.

Många lyfter fram att den första matchen är extremt viktig för att gå långt i turneringen, men Arsenal-mittfältaren har en syn på saken.

- Visst, det är viktigt att börja bra men i VM vann vi alla gruppmatcherna och åkte ut tidigt ur turneringen, så det handlar mer om att hålla fokus från den första till den sista matchen i turneringen.

Ryssland får finna sig i att vara hopplöst nederlagstippade i mötet med Spanien. Inte bara för att de möter en av förhandsfavoriter till turneringssegern, laget saknar två av de viktigaste offensiva spelarna, Andrej Arshavin och Pavel Prognebjak.

– Jag tycker att alla lag med seriösa ambitioner måste fungera som lag, som en helhet, för att kunna gå vidare från gruppen. De som spelar i stället kommer göra allt för att ersätta de som inte kan spela, säger Sergei Semak, som troligen får vikariera som lagkapten i Arshavins frånvaro.

Läget i lagen

Spanien : Alla är friska.

Ryssland : Andrej Arshavin är avstängd de två första gruppspelsmatcherna och Pavel Pogrebnjak är skadad.

Preliminära startuppställningar

Spanien : Iker Casillas – Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila – Andrés Iniesta, Xavi, Marcos Senna, Cesc Fábregas, David Silva – Fernando Torres.

Ryssland : Igor Akinfeev – Aleksander Anjukov, Vasilij Berezutskij, Sergei Ignasjevitj, Aleksej Berezutskij – Vladimir Bystrov, Igor Semsjov, Sergei Semak, Konstantin Zyrianov, Juri Zjirkov – Roman Parlutjenko.

Tidigare EM-möten mellan lagen

EM 1964 Spanien
Final
Spanien-Sovjetunionen 2-1 (1-1) 1-0 Jesus Pereda (5), 1-1 Galimizjan Chusajnov (7), 2-1 Cao Marcelino (85).
Domare: Arthur Holland, England.
Publik: 79 115. (Madrid)

EM 2004 Portugal
Spanien-Ryssland 1-0 (0-0)
1-0 Juan Carlos Valeron (60). Varningar: Spanien: Ruben Baraja, Carlos Marchena, David Albelda. Ryssland: Rolan Gusev, Aleksej Smertin, Jevgenij Aldonin, Vladislav Radimov. Utvisningar: Ryssland: Roman Sjaronov (88).
Domare: Urs Meier, Schweiz.
Publik: 28 100. (Faro)

Matchen startar 18.00 och sänds i TV4 med start 17.00.

Publicerad 2008-06-10 kl 08:10
Annons
Annons
Annons