Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG
10å

INFÖR Tjeckien - Portugal: "Vi måste vara två på Ronaldo"

Cristiano Ronaldo kom inte upp i normal standard i första matchen mot Turkiet. Men det dämpar inte tjeckernas rädsla för honom inför kvällens toppmötet i Grupp A.
- Vi måste vara två på honom och det blir säkert en avgörande faktor i matchen, säger den tjeckiske vänsterspringaren Jaroslav Plasil.

Både Portugal och Tjeckien tog segrar i den första omgången utan att nå sin fulla standard. Det gäller framför allt Tjeckien som kom undan med andan i halsen mot ett Schweiz som var bättre i stort sett hela matchen.
Därför krävs nu en ordentlig uppryckning om laget ska kunna rå på ett Portugal som stundtals visade upp sin fantastiska anfallsfotboll mot Turkiet.

- De spelar väldigt bra anfallsfotboll, de är väldigt bra på att gå framåt och de tappar väldigt sällan bollen, säger Osasuna-mittfältaren Plasil.

Tillsammans med Marek Jankulovski hamnar han i en nyckelposition på sin kant där Cristiano Ronaldo kommer husera.

- Självklart är det viktigt att inte ge honom utrymme. Han är en grym fotbollsspelare och har haft en väldigt bra säsong. Det kommer bli en stor utmaning, inte bara att stoppa honom utan att stoppa hela det portugisiska laget.

Och Portugal är inställda på en tuff match. Mittfältaren Deco tror inte att Tjeckien gör en lika dålig match igen som de gjorde i öppningsmatchen mot Schweiz.

- Det blir minst lika tufft som mot Turkiet, om inte tuffare. Faktumet att de spelade dåligt mot Schweiz spelar ingen roll nu. Vi vet att vi inte är klara för nästa runda än så vi kommer inte drabbas av något övermod, lovar Deco och tillägger att laget fortfarande har mer att ge.

- Vi har ännu inte nått 100 procent, det finns en del detaljer som vi måste slipa på.
Och det gäller även för Deco som har en tung säsong bakom sig.

- Jag har inte spelat så mycket det här året på grund av skador, men det känns bara bättre och bättre nu. Det jag har saknat är matchträning för att känna mig hundraprocentig.
Lita alltså på att både Deco och Portugal blir bättre och bättre under turneringens gång.

Läget i lagen
Tjeckien : Alla är friska.

Portugal: Alla är friska.

Preliminära startuppställningar

Tjeckien : Petr Cech – Zdenek Grygera, Tomas Ujfalusi, David Rozehnal, Marek Jankulovski – Libor Sionko, Jan Polak, Tomas Galasek, David Jarolim, Jaroslav Plasil – Jan Koller.

Portugal : Ricardo – Bosingwa, Ricardo Carvalho, Pepe, Paulo Ferreira – Deco, Petit, João Moutinho – Cristiano Ronaldo, Nuno Gomes, Simão Sabrosa.

Tidigare EM-möten mellan lagen

EM 1996 England
Semifinal
Tjeckien-Portugal 1-0 (0-0)
1-0 Karel Poborsky (54).
Utv: Tjeckien: Radek Latal (82).
Publik: 25 000.

Matchen startar 18.00 och sänds i TV4 med start 17.00.

Publicerad 2008-06-11 kl 08:03
Annons
Annons
Annons