Island överkört - av Sveriges VM-motståndare

Fotbolls-VM 2022

Sveriges kommande VM-motståndare Mexiko besegrade Island med klara 3-0 i i Santa Clara i USA.
Marco Fabián gjorde ena målet och ytterbacken Miguel Layún svarade för de två andra.

Förbundskapten Juan Carlos Osorio ställde upp ett lag med en hel del spelare som kan betraktas som reserver. Bland annat saknades målvakten Guillermo Ochoa, Javier Chicharito Hernández och PSV-forwarden Hirving Lozano från start.

Det stod 1-0 i paus efter att Marco Fabián satt en fin frispark i minut 37. I den andra halvleken kom Lozano in och spelade bara minuten senare fram Miguel Layún till hans första mål för kvällen. Ytterbacken avslutade sedan tillställningen med ett fint lobbmål, som dock även kan ha räknats som ett inlägg.

Trots den klara segern sett till siffrorna, så imponerade inte Mexiko och på Twitter trendade hashtaggen #FueraOsorio – som betyder ungefär ”ut med Osorio”. Mexikanerna var inte nöjda med spelet och något som Osorio återigen får kritik för är sitt rotationssystem, att inte spela in en elva och hålla sig till den.

I nästa vecka spelar Mexiko mot Kroatien, även den matchen spelas i USA.

Mexiko: Jesús Corona - Miguel Layún, Carlos Salcedo, Néstor Araujo, Héctor Moreno, Jesús Gallardo - Diego Reyes, Andrés Guardado, Marco Fabián - Jesús Tecatito Corona, Raúl Jiménez.

Island: Runarsson - Skulason, Ingason, Arnason, Saevarsson - Bjarnason, Hallfredsson, Gunnarsson, Gudmundsson - Sidurdarson, Gudmundsson.

Publicerad 2018-03-24 kl 11:23