Island räddade kryss i Ukraina

VM-Kval Europa

Island inledde VM-kvalet med att få en poäng borta mot Ukraina, efter att hemmalaget bränt en straff i slutskedet av matchen.

Efter succén i sommarens EM var Island i dag igång igen med tävlingsspel, när man ställdes mot Ukraina på bortaplan.

Det var också Island som tog lednignen redan i den femte minuten genom Alfred Finnbogason. Andrij Jarmolenko kvitterade dock strax innan halvtid.

Det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut, men hemmalaget var nära att få med sig alla tre poäng då man fick straff med åtta minuter kvar. 1-1-skytten Jarmolenko klev fram, men brände och matchen slutade 1-1.

Fakta

Resultaten från kvällens VM-kvalmatcher

Georgien-Österrike 1-2

Albanien-Makedonien 1-1 (avbruten på grund av regn, kommer eventuellt att återupptas)

Israel-Italien 1-3

Spanien-Liechtenstein 8-0

Kroatien-Turkiet 1-1

Ukraina-Island 1-1

Serbien-Irland 2-2

Wales-Moldavien 4-0

Finland-Kosovo 1-1

Publicerad 2016-09-05 kl 22:50