TV: Italien tog sin nionde raka seger i kvalet - vann klart mot Bosnien

EM-kval (herr)

Italien tog en säker seger mot Bosnien där mittbacken Francesco Acerbi gjorde sitt första landslagsmål.
Det betyder att Italien har nio raka segrar av nio möjliga.

Italien var redan klart för EM efter att hittills ha gått obesegrade igenom kvalet. Bosnien och Hercegovina fick inför matchen sin stora anfallsstjärna Edin Dzeko tillbaka efter skadefrånvaro, Roma-anfallaren missade kvalmatcherna mot Finland och Grekland i oktober.

Han hotade också med ett skott utifrån i tolfte matchminuten, dock inga problem för Italiens målvakt Gianluigi Donnarumma.

Första målet kom i 21:e minuten och det var Italiens mittback och Lazio-försvararen Francesco Acerbi som gjorde det. Han tog emot bollen i straffområdet, på liten yta fintade han bort en bosnisk försvarare och sköt in 1-0 och sitt första landslagsmål i bortre hörnet.

Bosnien var inte ofarliga och hade en möjlighet i 31:a minuten genom Muhamed Besic men skottet täcktes av Emerson Palmieri.

Italien skulle i stället gå ifrån till 2-0 i 37:e minuten, Andrea Belotti stod för fint förarbete och spelade in bollen till Napoli-stjärnan Lorenzo Insigne vars skott letade sig intill vänstra stolpen.

Men reduceringen var bara centimeter ifrån minuter senare. Donnarumma stod två dubbelräddningar varav den andra var en otrolig reflexräddning på Gojko Cimirot avslut från nära håll.

På efterföljande hörna hade både Ermin Bicakcic och Cimirot chansen igen men bollen ville inte in för Bosnien. I den 53:e minuten gjorde Belotti sitt femte mål på sju matcher då han fick yta och distinkt sköt in 3-0, bollen gick i en båge över en chanslös Ibrahim Sehic.

Dzeko fick en chans i 76:e minuten på volley för att snygga till siffrorna men läget var allt annat än enkelt från svår vinkel och skottet gick högt över. Efter Italiens tredje mål avtog matchtempot rejält och andra halvlek var inte lika underhållande, matchen slutade också 3-0.