Italien trumfade Spanien - 2-1 i mötet med senaste världsmästarna.

Landslag

Mästarmötet slutade med italiensk glädje. 2-1 inför 50 000 fans i Bari.

Italiens inhoppare Alberto Aquilanis sena 2-1 gav italienarna segern mot ett försvagat Spanien I vänskapsmatchen mellan senaste två VM-vinnarna.

Liverpool-mittfältaren avgjorde genom ett skott som styrdes in av Raul Albiol och ställde Casillas i spanska målet. Övriga mål gjordes av Riccardo Montollivo (Italien) och Xabi Alonso (Spanien),

_ Om man ska vara rättvis, hade oavgjort varit mer passande. Vi hade en fördel i första halvlek, Men Spanien var bättre i andra halvlek, sade Italiens förbundskapten Cesare Prandelli.

Vinsten var italiens första över Spanien sen kvartsfinalen i VM 1994. Senaste mötet var i EM 2008, där Spanien vann kvarten på straffar och sedermera blev europamästare.

Publicerad 2011-08-11 kl 01:54