Japan till final - Sydkorea missade alla straffar

Landslag

Vilket drama. Sydkorea kvitterade i 120:e minuten - men sedan vann Japan på straffar.

Semifinalen mellan Sydkorea och Japan blev en oerhört spännande tillställning som skulle gå så långt som till straffar. Där var Japan starkast - efter att Sydkorea missat alla sina.

Med bara sekunder kvar av förlängningen så smällde Sydkoreas Hwang in 2-2 mot Japan i semifinalen i asiatiska mästerskapen. Och straffar väntar för ett chockat Japan.

Japan var annars på väg mot final - trots att lagets stjärna Keisuke Honda missade en straff i förlängningen. Det gjorde inte speciellt mycket eftersom Hosogai slog in returen vilket betydde 2-1 för Japan i 98:e minuten.

Honda låg även bakom kvitteringen då han serverade en finfin passning som öppnade upp för japansk kontring som avsutades av Maeda i 36:e minuten.

Sydkorea tog ledningen på en straff som Son Ki satte säkert i målvaktens högra hörn efter 23 minuter.

I den andra semifinalen ställs Uzbekistan mot Australien.

Publicerad 2011-01-25 kl 17:01