Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LANDSLAG

Jättebråket i Portugal: "Carvalho spelar aldrig mer för mig"

Ricardo Carvalho slutar frivilligt med landslagsfotboll.
Eller, kastas han ut?
- Det är jag som inte vill ha honom här, säger förbundskapten Paulo Bento.

Portugals uppladdning inför EM-kvalmötet med Cypern har varit minst sagt svajig. På onsdagens träning insåg Real Madrid-stjärnan Ricardo Carvalho att han inte ingick i den tänkta startelvan, och valde då att helt sonika lämna resten av truppen vind för våg.

Senare på kvällen skickade han ett indignerat pressmeddelande med andemeningen att hans karriär i landslaget nu var slut.

”Jag är i fantastisk form, vilket mina prestationer med såväl klubblaget som Portugal visat. Om ledningen ser mig som en börda borde de ha sagt det åt mig rakt ut. Jag har aldrig blivit så förödmjukad förut”, skrev Carvalho.

När tränaren Paulo Bento uttalar sig i frågan vänder han dock en aning på steken. Enligt honom är det han själv som tagit initiativ till att utesluta Carvalho, efter att denne blivit förbannad på den taktiska planeringen.

- Han såg saker på träningen som fick honom att inse att han inte skulle starta. Då gjorde han upp en flyktplan, men jag är övertygad om att han stannat om han fått tillåtelse att starta mot Cypern, säger Bento.

På frågan om situationen är olöslig svarar 42-åringen att Carvalho ”deserterat” och vänt sitt eget landslag ryggen.

- Så länge jag bestämmer spelar han aldrig mer för Portugal. Det vorehelt orimligt. Dörren är stängd för honom, säger Bento.

Publicerad 2011-09-02 kl 10:47
Annons
Annons
Annons