Jobbig enpoängare för Svennis – Ali Gerba nära sänka Mexiko

Landslag

Före detta allsvenska anfallaren Ali Gerba gjorde livet surt för Sven-Göran Eriksson och Mexiko.

Efter förlusten mot Jamaica i senaste VM-kvalmatchen var pressen på Sven-Göran Erikssons Mexiko hård inför matchen mot redan avhängda Kanada. Tre poäng mot kanadensarna hade betytt att Mexiko skulle vara klara för nästa kvalrunda i den nordamerikanska VM-kvalgruppen, CONCACAF.

Så blev det emellertid inte och Mexico har fortfarande inte säkrat avancemanget till nästa runda. Mexikanerna låg under två gånger men lyckades kvittera båda gångerna och räddade till slut 2-2.

Sverigebekantingen Ali Gerba gav Kanada ledningen efter en knapp kvarts spel men Mexico kvitterade genom Salcido på frispark i 43:e minuten.

Ett par minuter in i andra halvlek tog Kanade ledningen igen, den här gången genom Tomaz Radszinski. Anfallaren satte bollen från nära håll efter passning från Ali Gerba.

Mexikos andra kvittering för kvällen kom genom Matias Vuoso på passning från Giovani Dos Santos.

Publicerad 2008-10-16 kl 12:28